StoryEditor

Slovákov láka exotika a jej čaru podľahnú i v najbližších mesiacoch

06.10.2011, 00:00
Autor:
amiami
Slováci začínajú pri cestovaní do zahraničia uprednostňovať pohodlie. Dovolenka znamená pre nich maximálny oddych a kvalitné služby.

Dokazujú to aj štatistiky cestovných kancelárií a agentúr, ktoré hovoria o zvýšenom záujme o all inclusive zájazdy a zníženom počte autobusových zájazdov. „Tento rok registrujeme zo strany našich zákazníkov väčší dôraz na kvalitu služieb. Slováci si čoraz častejšie vyberajú nadštandardný servis,“ uviedol marketingový manažér cestovnej agentúry Invia.sk Ivan Šidla.

Nadštandardný servis dokonca ponúka aj destinácia Turecko, ktorá sa orientuje na klientelu využívajúcu služby päťhviezdičkových a štvorhviezdičkových hotelov. „Cestovný ruch v Turecku sa špecializuje práve na luxusné služby,“ doplnil Šidla. Táto krajina bola zároveň druhá najnavštevovanejšia letná destinácia Slovákov počas letnej sezóny a svoj štandard by si mala udržať dokonca aj počas ďalšej sezóny.

Cestovná agentúra Zájazdy.sk očakáva, že Turecko sa stane aj najpredávanejšou destináciou v priebehu októbra. „Je to top destinácia, v ktorej je možné užívať si slniečko aj počas jesenných mesiacov, minimálne do konca októbra za prijateľné ceny,“ povedala manažérka komunikácie a marketingu Kateřina Komedová.



Veľkej priazni Slovákov sa počas leta  naďalej tešila destinácia Chorvátsko.  Avšak Slováci vymenili cestu autobusom a automobilom za komfortnejšiu prepravu – a to leteckú. Až 80 percent turistov využilo cestu lietadlom, uviedol Ivan Šidla. Treťou najnavštevovanejšou destináciou boli Grécke ostrovy a Tunisko. Tento údaj vyplýva z nášho prieskumu uskutočneného medzi cestovnými kanceláriami SATUR TRAVEL, TIP travel a cestovnými agenútrami Invia.sk a Zájazdy.sk.

Počas tohtoročnej sezóny jeseň/zima očakávajú cestovné kancelárie a touroperátori najväčší príliv turistov do Egypta. Z exotických zájazdov by mala byť top destinácia Karibská oblasť a Kanárske ostrovy. "Určite to však budú aj krajiny ako Turecko, Cyprus, či Dubaj," povedala riaditeľka marketingu SATUR TRAVEL Mária Gallová. Cestovná agentúra Zájazdy.sk zas očakáva najväčšiu návštevnosť Slovákov v priebehu decembra až januára aj v Thajsku, či na Kube.

Najnavštevovanejšie destinácie Slovákov počas leta:

1. Chorvátsko
2. Turecko
3. Grécke ostrovy a Tunisko

Očakávané top destinácie počas obdobia jeseň/zima:

1. Egyptf
2. Turecko
3. Kanárske ostrovy

 

menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 00:34