StoryEditor

Nestačí vám len Las Vegas? Vydajte sa na výlet do okolia!

15.02.2010, 13:48
Oči pália, brucho sa obracia na ruby, Copperfield vám odčaroval hodinky a alkohol vám divoko tepe v hlave? Potom je načase zdvihnúť kotvy a pozrieť sa i za hranice LA. Narazíte na mestá duchov s mysticky poletujúcimi steblami slamy (to pokiaľ alkohol ešte nevyprchá), na najsuchšie miesto na svete či na kaskády rieky Colorado.

Hoover Dam: Najväčšia priehrada sveta
Len 54 km východne od Las Vegas sa nachádza jedna z najväčších priehrad na svete Hoover Dam (221 m). Leží pri mestečku Boulder City. Dva a pol milióna kubíkov betónu, 17 turbín, umelé a neskutočne modré jazero Lake Mead, ku ktorého osemsto kilometrov dlhým plážam jazdí každoročne desať miliónov turistov. Podrobnosti zistíte v informačnom stredisku Alan Bible Visitor Center, šesť kilometrov pred priehradou na ceste č. 963 (denne: 8:30-16:30 hod).

Groom Lake a Area 51: UFO experimenty?
Polhodina jazdy na severozápad po diaľnici č. 95 vás privedie ku gigantickej vojenskej základni Nellis Air Force, z minulosti známej testovaním jadrových zbraní. V tomto obrovskom armádnom priestore sa nachádza jazero Groom Lake, v ktorého okolí má byť údajne umiestnená tajná zóna S4 či Area 51 s podzemnými laboratóriami a hangármi, kde prebiehajú experimenty s materiálmi mimozemských civilizácií a výskumy vrakov lietajúcich tanierov.

Mesto duchov Goldfield: Bar pre 80 barmanov
Približne štyri hodiny jazdy po diaľnici č. 95 je vzdialené opustené banské mesto Goldfield preslávené ťažbou zlata. V roku 1906 tu baníci vykopali zlatú rudu za rekordných 11 miliónov dolárov. V meste sú zachovalé historické budovy, legendárny hotel Goldfield alebo salón Tex Rickard's Northern s rekordne dlhým barovým pultom, pri ktorom v dobe najväčšej zlatokopeckej slávy mesta obsluhovalo i 80 barmanov.

Banské mesto Tonopah
Neďaleko mestečka Goldfield sa nachádza ďalšie banské mesto Tonopah. Ide o tichú príjemnú osadu v horách a po mnohých stovkách kilometrov prakticky prvé vhodné miesto, kde sa dá prespať. V dobách zlatej horúčky a banského magnáta Jima Butlera tu stálo tridsať salónov, nevestinec, kostoly, divadlá, päť bánk, herňa a o priazeň čitateľov súťažilo päť vplyvných novinových titulov. Nájdete tu skanzen Historic Mining Park, motely, alebo trebárs kasíno.

Rafting na rieke Colorado a prelet helikoptérou cez Grand Canyon
Trochu akcie môžete zažiť na raftingovom výlete do Grand Canyonu. Ak si kúpite zájazd za približne $532, helikoptérou preletíte cez Grand Canyon a vzápätí sa na veľkom gumovom člne - rafte - budete plaviť kaskádami rieky Colorado.

Výlet džípom do Death Valley
Za $200 sa dá kúpiť tiež výlet terénnym autom Humvee do Údolia smrti (Death Valley), ktoré je známe ako jedno z najsuchších a najdrsnejších miest na planéte. V rámci výletu prejdete niekoľko ďalších zaujímavých miest, uvidíte púštne duny, majestátne hory, alebo vulkanické krátery.
Obr. 4

 

Autor: Tomáš Valenta, ESO travel

 

Tipy na zájazdy do USA

Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Kubu, Keňu, Thajsko, Srí Lanku atď., vyberá z ponuky zájazdov pre dovolenku v USA:

Mestá a príroda západu

Šestnásťdenný okruh ponúka poznávanie nádherných prírodných parkov, kaňonov a veľkomiest západnej časti USA. Navštívite San Francisco či Grand Canyon, zasurfujete si v LA.

Západ USA a Havaj 

Obdivujte počas prvej polovice zájazdu viacvrstvovosť západnej Ameriky a zakončite pobyt relaxáciou na pláži Waikiki na Havaji.

To najlepšie z USA

Unikátny výlet kombinuje počas 20 dní turistické šlágre východu USA s výletmi za nádherou národných parkov Grand Canyon, Zion, Death Valley, Sequoia, alebo Joshua Tree.


menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 14:44