Ilustračné foto-Pixabay
StoryEditor

Bezpečne, bez turistov a ako v raji: Ak máte odvahu ísť za hranice, tak toto je dovolenka snov

11.08.2020, 13:50
Opatrenia súvisiace s pandémiou koronavírusu nás nijako výrazne neobmedzili. Práve naopak.

Preplnené pláže a hlava na hlave, turistické atrakcie s dlhými radmi a plne obsadené kaviarne, v ktorých čašník sotva stíha obslúžiť zákazníkov. Tak na to v súčasnej dobe zabudnite.

Pretože sa mnoho turistov rozhodlo tráviť prázdniny vo svojej rodnej krajine, obľúbené dovolenkové destinácie nie sú zďaleka také zaplnené, ako bežne bývajú v hlavnej sezóne a my tak máme jedinečnú možnosť spoznať ich tak ako ešte nikdy predtým, uvádza portál iDnes.cz.

"Obľúbený ostrov Kos víta turistov doslova s ​​otvorenou náručou a na miestnych je na prvý pohľad vidieť, akú veľkú radosť majú z každého, kto sa rozhodol tráviť dovolenku na ich ostrove," myslí si obchodná riaditeľka CK Blue Style Lenka Pátek.

Na Kos sme sa teda vydali. Hoci cestu aj samotné ubytovanie sprevádzajú najrôznejšie bezpečnostné opatrenia súvisiace s pandémiou koronavírusu, nijako výrazne nás neobmedzili.

Naopak. Hygienické pravidlá, ktoré grécka vláda na pevnine aj na ostrovoch zaviedla, chránia turistov aj personál a my sme sa tak celý čas pobytu cítili bezpečne a doslova ako v raji. A to predovšetkým preto, že sme si každý okamih mali možnosť vychutnať naozaj naplno.

V galérii si pozrite krásu ostrova na fotografiách:

​Krátko po prílete na ostrov Kos sme navštívili hlavné mesto. Naše prvé kroky viedli do Odeonu, rímskeho divadla z druhého storočia. Kým bežne je takmer nemožné si túto pamiatku kvôli davom turistov detailne prezrieť, my sme nestretli živú dušu a mohli sme si tak urobiť snímky, ktoré sa nám zrejme už nikdy nepodarí nafotiť.

Aj v miestnej kaviarni a na tržnici sme sa cítili voľne ako vtáci. Žiadne "strkanice" v dave ľudí, len pohoda a prívetivý grécky duch, ktorý nám vlieval energiu do žíl. Podobnú atmosféru sme našli tiež na pláži, ktorá sa vďaka minimu turistov premenila na oázu pokoja.

Prežiť dovolenku len leňošením sme však nechceli, a tak sme využili možnosti požičať si bicykle aj elektrobicykle (8 či 20 eur na deň), na ktorých sme po cyklotrasách doslova prekrižovali okolie letoviska Kardamena.

"Osobne odporúčam zapožičať si auto a prejsť celý ostrov. Nemožno tu zablúdiť a výlet určite stojí za to," dodala Lenka Pátek. A to sa nám potvrdilo. Ak máte odvahu vyraziť za hranice k moru, tohtoročná dovolenka bez davov bude výnimočná.

01 - Modified: 2020-07-31 17:49:52 - Feat.: 0 - Title: Skúsený cestovateľ: V Londýne zaplatíte za štvorhviezdičkový hotel ako za hostel, letenky sú extrémne lacné 02 - Modified: 2020-08-06 13:19:47 - Feat.: 0 - Title: Prekvapivý príbeh mladej Češky: Mexičania veria, že Európania smrdia, pretože majú málo vody
01 - Modified: 2024-04-22 11:32:24 - Feat.: - Title: Spojenci tlačia na Grécko a Španielsko, aby Kyjevu dodali svoje protivzdušné systémy 02 - Modified: 2024-04-20 18:32:04 - Feat.: - Title: Južné krajiny EÚ žiadajú väčšiu spoluprácu s krajinami pôvodu migrantov 03 - Modified: 2024-04-19 14:40:22 - Feat.: - Title: Deficit bežného účtu Grécka vo februári výrazne vzrástol 04 - Modified: 2024-04-19 10:00:01 - Feat.: - Title: Top dovolenka za minimum peňazí? Toto letovisko označujú za európske Maldivy, zatiaľ ho pozná len málo ľudí 05 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 07:57