Reálne nevieme, ako bude vyzerať táto sezóna, tvrdí Eleonóra Fedorová.HN / Peter Mayer
StoryEditor

Riaditeľka cestovky Satur: Last minute tento rok nie je prioritou

10.07.2020, 00:00
Keby som dnes vedela to, čo pred mesiacom, robila by som úplne iné rozhodnutia, hovorí v rozhovore pre HN šéfka cestovnej kancelárie Satur Eleonóra Fedorová.

Na základe prieskumu agentúry Go4insight sa na letnú dovolenku chystá rekordný počet Slovákov, až 57 percent. Súhlasíte?
Ťažká odpoveď, pretože predaj sa rozbehol len pred dvomi týždňami. Klienti bookujú na poslednú chvíľu. V tejto situácii je takmer nemožné niečo plánovať. Ľudia vyčkávajú.

Takže rekordy asi nepadnú?
Ak padne, tak určite v predaji dovoleniek na Slovensku. V každom prípade stále je dosť voľných miest v hoteloch a penziónoch u nás aj v zahraničí.

Nezbláznia sa dovolenkári v poslednom momente?
Aj keby, sme na to pripravení. Vo veľkom sme zvýšili ponuku domácich zájazdov. Som si istá, že sme priniesli niečo, čo tu ešte nebolo – rezorty s atmosférou ako pri mori. Pôsobia v nich animátori s programom, na aký sú naši klienti zvyknutí zo zahraničných destinácií. Chceme umožniť rodičom oddýchnuť si od vymýšľania programu deťom, veď im ho robili tri mesiace.


Aj v minulosti ste ponúkali okrem zahraničia aj našu krajinu. Aký diel z koláča si ukrajovala?
Slovensku sa ušlo asi päť percent.

A súčasný stav?
Zhruba pol na pol. Podľa našich prieskumov chce na Slovensku tráviť dovolenku 52 percent našincov. Štvrtina chce naisto vycestovať do zahraničia a zvyšok sa rozhodne v závislosti od situácie s pandémiou.

Čím sa vám podarilo zmeniť pomer v takej veľkej miere?
Vďaka pozícii na našom trhu a dobrým vzťahom s hoteliermi. Mali sme šťastie, že domáce zájazdy sme ponúkali aj v minulosti. Dokázali sme rýchlo reagovať a nakontrahovať celé hotely.

Kam nás najviac ťahá?
Po Slovensku sa predáva naozaj vo veľkom Chorvátsko a grécke ostrovy. Dokonca ľudia si rezervujú už aj Cyprus a Turecko, lebo veria v ich otvorenie. Reálne však nevieme, kedy k tomu príde.

Ak sa vrátime k agentúrnemu prieskumu, o Chorvátsko prejavilo záujem len šesť percent respondentov...
Zaznamenávame podstatne väčší. Chorvátsko bude obľúbenou destináciou aj toto leto. Podľa našich zistení sa do zahraničia chystá 65 percent dovolenkárov autom, 35 percent lietadlom. Vyplýva z toho, že vozidlom sú prístupné okolité krajiny a pre Slováka platí, že keď nebol pri mori, nebol ani na dovolenke. Medzi novinky v Chorvátsku sme zaradili ponuku hotelov a ap...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Že sem príde viac študentov zo zahraničia? Nereálne, hovorí pre HN rektor nitrianskej univerzity (rozhovor) 02 - Modified: 2024-04-24 08:01:41 - Feat.: - Title: Daja Turnerová: „Gény sa nezaprú, aj keď ich stretnete na opačnom konci sveta.“ 03 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Chcete si dodatočne legalizovať stavbu? Ak nedodržíte podmienky, hrozí vám mastná pokuta (rozhovor) 04 - Modified: 2024-04-23 13:21:11 - Feat.: - Title: Nový šéf SPP pre HN: Zmluva s Gazpromom je výhodná, ak by nám zastavili plyn, minieme o 140 miliónov eur viac 05 - Modified: 2024-04-22 14:00:00 - Feat.: - Title: Archívny rozhovor s etnologičkou: Pravý Slovák alebo pravý Slovan, čo to je? Niečo také neexistuje
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 08:59