Hoci mu bryndzové halušky chutia, za slovenské národné jedlo považuje Akshay Kumar Dixit niečo iné.
"Počiatočné stavy boli šokujúce," hovorí v najnovšej časti seriálu HNtelevízie Moja nová krajina 51-ročný podnikateľ Akshay Kumar Dixit z Indie, ktorý na Slovensku žije 34 rokov.
"Potom boli potravinové šoky, lebo ja som bol čisto vegetarián," pokračuje. Mal preto veľký problém zvyknúť si na stravu v Československu.
Slovenská mentalita je podľa neho blízka tej indickej. Najmä v tom, že oba národy nie sú násilné.
Na začiatku nenávidel bryndzové halušky, no neskôr si k nim našiel cestu. Slovenské národné jedlo však podľa neho je vyprážaný syr.
Slovensko obchodným partnerom a priateľom predstavuje slovami: "Príďte si pozrieť lacné Švajčiarsko."
01 - Modified: 2024-04-11 12:02:38 - Feat.: - Title: VIDEO Pri pobreží Indie objavili veľké podmorské mesto. Podľa niektorých vedcov by mohlo prepísať históriu civilizácie
02 - Modified: 2024-04-06 14:40:24 - Feat.: - Title: Akciové trhy v Číne a Hongkongu za tri roky padli o takmer päť biliónov dolárov
03 - Modified: 2024-04-05 19:15:45 - Feat.: - Title: India pohrozila vstupom do Pakistanu s cieľom usmrtiť teroristov na úteku
04 - Modified: 2024-04-05 22:00:00 - Feat.: - Title: Výtvarníčka Jana Bednárová: Keď prídem z Indie, nevidím u nás žiadny problém
05 - Modified: 2024-04-05 22:00:00 - Feat.: - Title: Šatníky Slovákov zažívajú epický súboj. Bavlna odpovedá na provokáciu polyesteru, preteky okorenila aj ropa