StoryEditor

Zakladateľ cestovnej kancelárie: Slovensko je typicky nudná krajina. Nikto nevie, prečo sem má chodiť

23.03.2019, 18:47
V HNtelevízii sme sa rozprávali so zakladateľom cestovnej kancelárie Bubo Ľubošom Fellnerom.

Cestovný ruch na Slovensku láme rekordy. Prejavilo sa to však nejakým spôsobom aj na tom, že Slováci nechcú byť iba doma, ale cestujú viac do exotiky? Aké destinácie si vyberajú? Aj o týchto témach sme sa v HNtelevízii rozprávali so zakladateľom cestovnej kancelárie Bubo Ľubošom Fellnerom. 

Vidíte nejaké zmeny v posledných rokoch v tom, čo ľudia u nás vyhľadávajú? Krajina reálne bohatne, ľudia majú viac peňazí, prejavilo sa to nejak aj na ich záujme objavovať nejaké nové destinácie?

Slováci boli považovaní, keď ja som založil Bubo pred 27 rokmi za zápecníkov, ktorí v živote nikdy nebudú cestovať. Ale ja som chcel cestovať a vedel som, že nemôžem byť jediný a to som mal teda pravdu. My sme boli v roku 1996 – 1997 v Barme a naozaj sme tam boli jediní.

A takýchto priorít sme mali strašne veľa. Ja by som povedal, že ak Slováci niekomu dôverujú, tak idú s ním na kraj sveta. Ale čo vidím posledný rok, tak jedným trendom sú Škandinávske krajiny, ktoré boli vždy trošku drahšie, ale tým, že sú Slováci bohatší, už na to majú peniaze. A druhým trendom je Afrika – tam je to zas o tom, že sa prestali Afriky báť a už vedia, že nie úplne každý dostane maláriu, dokonca vedia, že u nás nikto nedostal maláriu a väčšinou lietajú buď na juh Afriky – Juhoafrická republika v okruhu Botswanu alebo potom Keňa, Tanzánia, Zanzibar.

Hovorili ste to, že v roku 1996 ste boli prvý krát v Barme a to bola vtedy Slovákmi neprebádaná krajina.

Svetovo neprebádaná krajina.

Svetové trendy sa však menia a ľudia viac a viac cestujú. Nekazí vám biznis to, že už je problém nájsť miesto, kde ľudia nechodia?

Kedysi si to ľudia nevedeli spraviť sami. Ale my sme vždy robili vlastne pre elitu národa. Lebo moji klienti boli vždy právnici, lekári, architekti, proste boli to vzdelaní, múdri ľudia. Teraz sú to často majitelia firiem, ktorí majú zahraničné firmy. Ľudia, ktorí ovládajú reč, si to vedia vybaviť sami – samozrejme. Ale je to podobné tomu, ako keď si niekto  povie, že si zariadi byt a kúpi si v Ikei stôl, dá si ho do stredu. Keď chcete mať niečo krajši...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 17:21