StoryEditor

Raj pre „ľudí, ktorí nenávidia ľudí“. Nenájdete tu cesty ani obchody, tento hotel si však zamilujete

22.01.2019, 23:01
Autor:
ipip
Ak máte radi samotu alebo si potrebujete na čas oddýchnuť od ľudí, máme pre vás ideálny tip a nejde o žiadnu exotiku ani tropické destinácie.

Jedinečný hotel v Nórsku Arctic Hideaway sa nachádza tak ďaleko od ľudí, ako si len viete predstaviť. Je to ideálne miesto pre milovníkov samoty.  Izolovanosť zaručuje aj fakt, že hotel sa nachádza na samostatnom ostrove Fordypningsrommet, ktorý leží nad arktickým kruhom, uvádza portál Condé Nast Traveler. Ten ho označuje ako "perfektný pre ľudí, ktorí nenávidia ľudí".

Spoločnosť založil nórsky hudobník Håvard Lund. Prvý pozemok kúpili tvorcovia v roku 2004 a o deväť rokov neskôr sa stretli s architektmi. Za dizajnom projektu stoja v Nórsku známe mená TYIN Yashar & Andreas a do spolupráce sa zapojil aj  „mentor“ Sami Rintala z architektonickej spoločnosti RintalaEggertson.

Wikimedia/Oivindarvola

Komplex pozostáva z desiatich samostatných kabín postavených s orientáciou na potreby "umelcov, ktorí ich odrážajú a vytvárajú".

Základné informácie

  • Doprava

Fleinvær je súostrovie, na ktorom sa spomínaný hotel nachádza. Najskôr sa dopravte do Osla, odtiaľ pokračujte priamym letom do mesta Bodø a potom vás ešte čaká hodinová cesta trajektom priamo na ostrov.

  • Strava a ubytovanie

Po prekonaní cesty sa ocitnete v úplne inom svete bez ciest, áut či obchodov. Každá budova disponuje piatimi kabínami určenými na spanie (s kapacitou do 15 hostí), dvomi kuchyňami, kúpeľňou, saunou posadenou priamo na móle a vyvýšenou terasou.

Obrovské okná, ktoré siahajú až po podlahu ponúkajú ubytovaným jedinečný panoramatický výhľad.

Musíte si priniesť vlastné jedlo a zásoby, môžete však využiť aj služby miestneho kuchára, ktorý vám vie pripraviť raňajky, obed alebo troj-chodovú večeru založenú na tradičnej nórskej kuchyni.

  • Termíny

Screenshot/thearctichideaway.com

​Najlepším obdobím, kedy sa ubytovať je december až január. Všade je sneh a dokonale si užijete pokoj a oddych. Bonusom je výhľad na neznečistenú oblohu, neporušenú prírodu a skalné pobrežie mesta Vestfjorden, uvádza portál.

  • Aktivity

Ak patríte medzi aktívnejších, vopred si dohodnite rybolov, pozorovanie vtákov či iné aktivity.

  • Cena

Cena zodpovedná luxusným podmienkam a priestorom, takže priemerného cestovateľa bude stáť v prepočte približne 260 eur na noc.

Pozrite si fotografie unikátneho ubytovania:

01 - Modified: 2024-04-25 08:30:00 - Feat.: - Title: Najhorúcejšie a najsuchšie miesto v Amerike sa zmenilo v pestrofarebnú lúku. Môžu za to rekordné zrážky a hurikán 02 - Modified: 2024-04-19 19:38:51 - Feat.: - Title: Elektromobily by mohli v Nórsku do roku 2026 vytlačiť z vrcholu diesely 03 - Modified: 2024-04-19 10:00:01 - Feat.: - Title: Top dovolenka za minimum peňazí? Toto letovisko označujú za európske Maldivy, zatiaľ ho pozná len málo ľudí 04 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu 05 - Modified: 2024-04-16 07:56:59 - Feat.: - Title: Nóri poodhalili, na čo využije Ukrajina stíhačky F-16: Podkúria hlbšie v ruskom tyle
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 22:45