Pixabay
StoryEditor

Ceny skipasov vo vrcholoch sezóny majú ísť nahor. Ušetriť však môžete niekoľkými spôsobmi

28.11.2018, 09:47
Autor:
ČTKČTK
Vyhnite sa chybám, inak sa vám dovolenka predraží. Ceny skipasov majú byť vyššie ako minulý rok.

Najväčšie lyžiarske strediská na Slovensku od nadchádzajúcej sezóny upustia od pevného cenníka skipasov. Po novom sa budú ceny lístkov na vleky a lanovky meniť priebežne v závislosti najmä od vyťaženosti stredísk.

O priebežných zmenách v cenách lístkov za skipasy informovala spoločnosť Tatry Mountain Resorts (TMR), ktorá prevádzkuje skiareály vo Vysokých aj Nízkych Tatrách a podniká aj v Českej republike a v Poľsku.

Nový systém stanovenia cien TMR uvádza do praxe spolu s niektorými lyžiarskymi strediskami vo Švajčiarsku ako prvá v Európe. "Očakávame zvýšenie priemernej ceny skipasov vo vrcholoch sezóny. Naopak, je reálne, že mimo sezóny budeme predávať aj za nižšie ceny ako v minulosti," uviedla hovorkyňa TMR Zuzana Dobránszka.

Nový systém predaja skipasov je podobný tomu, ktorý uplatňujú napríklad predajcovia leteniek. Podľa Dobránszkej tak všeobecne platí, že kto si kúpi skipas v predstihu, zaplatí menej ako pri kúpe na poslednú chvíľu.

Spoločnosť stanovila minimálnu aj maximálnu možnú cenu. Z online cenníka TMR vyplýva, že si priplatia lyžiari, ktorí si plánujú zakúpiť skipas na koniec decembra, kedy skiareály tradične čelia náporu návštevníkov.

Napríklad v najväčšom slovenskom lyžiarskom stredisku Jasná neďaleko Liptovského Mikuláša vyjde permanentka na 30. decembra pri pokladni na 60 eur. To je výrazne viac než vlani, kedy TMR ešte uplatňovala pevné ceny pre jednotlivé časti sezóny.

Naopak, na niektoré dni v januári 2019 sú ceny skipasov zatiaľ nižšie, než to bolo v rovnakom období tento rok. Podobne ako v minulosti ušetria tí lyžiari, ktorí si skipas kúpia cez internet prostredníctvom zákazníckeho programu TMR alebo v samoobslužných termináloch priamo v areáloch.

Najvyššie ceny budú pri kúpe v tradičných pokladniach. TMR už v súčasnosti predáva 60 percent lístkov na vleky a lanovky elektronicky. Nový spôsob predaja skipasov TMR spustila na začiatku minulého týždňa, kedy tiež uvoľnila do predaja 10-tisíc jednodňových permanentiek v hodnote od deviatich eur.

Výraznú väčšinu z lacných skipasov spoločnosť predala už počas prvých dvoch dní. TMR zatiaľ neplánuje spomínaný systém priebežného stanovovania cien skipasov zaviesť vo svojich strediskách v Česku a v Poľsku.

01 - Modified: 2024-04-19 09:55:49 - Feat.: - Title: Slovensko a Taliansko by mohli uzavrieť dohodu o policajnej spolupráci 02 - Modified: 2024-04-19 12:30:00 - Feat.: - Title: Choroba minulého storočia sa vracia v plnej sile. V Česku si už vyžiadala životy, zvýšený počet prípadov nákazy je aj u nás 03 - Modified: 2024-04-19 13:00:00 - Feat.: - Title: Demänovská ľadová jaskyňa je už úplne bez ľadu. Čoskoro pravdepodobne zmenia aj jej názov 04 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 05 - Modified: 2024-04-19 10:00:01 - Feat.: - Title: Top dovolenka za minimum peňazí? Toto letovisko označujú za európske Maldivy, zatiaľ ho pozná len málo ľudí
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 01:32