StoryEditor

Cestovateľská bodka za letom: Objavte úchvatné miesta len hodinu cesty od Bratislavy

22.08.2018, 09:00
Autor:
ipip
Na záver leta vám prinášame tipy na výlety za krásami prírody. S kvalitným jedlom a vínom a to len hodiny cesty z Bratislavy.

Len hodinu cesty od Bratislavy sa nachádza región Thermenregion Wienerwald, kde si môžete užiť netradičnú turistiku a ochutnávky všetkého, čo sa vyrába z hrozna. Počas dvoch víkendov - 1. a 2. a tiež 8. a 9. septembra - sa v rámci podujatia Pôžitkárska míľa predstaví za najdlhším vínnym barom v Rakúsku viac ako 80 vinárov.

Nádherné prostredie si pozrite v galérii:

Kvalitné vína a gurmánske hody v nádhernej prírode

Najdlhší vínny bar na svete s dĺžkou 10 kilometrov nájdete počas prvých dvoch septembrových víkendov medzi mestečkami Mödling a Bad Vöslau. Vína, burčiaky a hroznové šťavy môžete ochutnať uprostred kopcov, viedenských lesov a viníc.

Záujemcovia o toto podujatie sa môžu z nádražia Südbahn odviezť traktorom či vláčikom a dopriať si tak netradičnú jazdu krajinou. Pôžitkárska míľa nebude len o výborných mokoch z hrozna, ale aj o skvelom jedle, grilovaných rebierkach, rybách, tradičných koláčoch, regionálnych výrobkoch a domácich produktoch.

Dobré víno či burčiak v kombinácii s dolnorakúskou kuchyňou je skvelou kombináciou, ktorú ocenia všetci gurmáni. Ochutnať budete môcť rôzne odrody „moku pravdy“ - napríklad Zierfandler, Rotgipler, Modrý Portugal či Svätovavrinecké.

Putovať, ochutnávať a užívať si môžete aj s priateľmi. Dva dni pôžitkov a dve noci v príjemnom prostredí nie príliš vzdialenom od hraníc budú nezabudnuteľným zážitkom pre každého návštevníka.

Pre záujemcov o Pôžitkársku míľu je pripravené ubytovanie v dvojlôžkovej izbe v partnerskom podniku podľa vlastného výberu. 

K Neziderskému jazeru za menej než hodinu

Pixabay

​Z Bratislavy takisto môžete využiť špeciálnu letnú linku do Rakúska, ktorú bude dopravca prevádzkovať až do polovice septembra. Za nákupmi či oddychom si môžete zájsť autobusom až do polovice septembra každý piatok, sobotu a nedeľu.

Ku krásnym plážam Neziderského jazera (Neusiedler See) či na nákupy svetových značiek v Parndorfe sa z Bratislavy dopravíte za menej než hodinu.

01 - Modified: 2024-04-19 10:00:01 - Feat.: - Title: Top dovolenka za minimum peňazí? Toto letovisko označujú za európske Maldivy, zatiaľ ho pozná len málo ľudí 02 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu 03 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 04 - Modified: 2024-04-16 07:45:48 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 05 - Modified: 2024-04-13 11:30:00 - Feat.: - Title: Najpodivnejší kus zeme? Toto územie patrí jednému štátu, no je obklopené iným štátom, ktorý je obklopený ďalším štátom
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 22:43