Hostia majú k dispozícii osobného sluhu, kuchára i šoféra.The Shard
StoryEditor

Hotely majú tajné izby, o ktorých nikto nevie

20.07.2018, 11:23
Autor:
ČTKČTK
Hotel Blue Lagoon leží takmer skrytý v drsnej krajine v Reykjavíku.

Otvorili ho iba pred tromi mesiacmi, ale už teraz patrí vďaka svojim geotermálnym vyhrievaným bazénom a okná od stropu až k podlahe s výhľadom na kusy lávy k vyhľadávaným luxusným miestam v Európe.

Za hotelom sa pritom nachádza exkluzívny priestor, o ktorom vie len veľmi málo návštevníkov. Apartmán s rozlohou takmer 200 štvorcových metrov je trikrát väčší ako ostatné izby, má súkromný balkón, jedáleň, obrovskú posteľ, wellness a krb.

Stojí 10.500 dolárov (9.061 eur) za noc a hotel túto ponuku nezverejnil na svojom webe. Žiadne fotografie, popis, cena, skrátka nič, napísala agentúra Bloomberg.

Podľa Mara Massona, marketingového riaditeľa Blue Lagoon, je apartmán dokonalým úkrytom pred svetom. Tí, ktorí chcú zostať nepovšimnutí, môžu využiť súkromný vchod aj blízky heliport, na ktorom môžu pristáť so svojim súkromným lietadlom.

"Nikto nemusí vedieť, že ste tu. Pred ostatnými hosťami je apartmán skrytý, nič nenaznačuje, že tu je," povedal Masson.

Súkromie nie je jediným dôvodm, prečo sa podobné izby nenachádzajú v katalógu hotela ani jeho partnerov, napríklad Booking.com. Niekedy je v hre aj ochrana toho najcennejšieho majetku.

"Povedzme, že máte top apartmán, ktorý stojí 2 tisíc dolárov. Nechcete, aby prišlo desať ľudí, každý zaplatil 200 dolárov a potom v ňom usporiadali veľkú párty," povedal Stephen Brandman, šéf správcovskej firmy Journal Hotels.

Profesor centra cestovného ruchu Newyorskej univerzity Bjorn Hanson súhlasí. Prípomína, že súčasťou luxusných izieb sú často umelecké diela alebo drahé hudobné nástroje. Dať ich k dispozícii verejnosti, by bolo veľmi riskantné.

Tieto typy izieb bývajú často označované ako "owner’s suites" (apartmány majiteľov). V hoteli Bennett v Južnej Karolíne, ktorý je krátko pred otvorením, je apartmán Michaela Bennetta. Je k dispozícii len na zvláštnu žiadosť a hostí musí ešte tento developer schváliť. 

V iných hoteloch sa výnimočné apartmány volajú izby pre partnerov, čo znamená, že sa dajú rezervovať iba prostredníctvom členstva v exkluzívnom klube. To ale stojí šesťmiestnu čiastku.

Z ekonomického hľadiska by sa mohlo zdať, že chrániť tie najdrahšie produkty pred zrakmi verejnosti, je proti zdravému rozumu. Hotely ale tiež nechcú riskovať rušenie rezervácií drahých izieb na poslednú chvíľu a bez poplatku, keď rozhadzovační turisti pocítia výčitky svedomia.

To sa ale v prípade pravidelných bohatých hostí tak často nestáva. Niektoré hotely vyžadujú rezerváciu cez e-mail, kedy má manažment šancu nepovoliť pobyt.

Mnoho hotelov máva tiež svoje luxusné izby prázdne pre prípad, že sa dostaví nejaký VIP klient. Nemusí to byť iba celebrita. Snačí niekto, kto je ochotný míňať.

Izby, ktoré sa nedajú rezervovať, nebývajú ale vždy tie najväčšie alebo najluxusnejšie. Niekedy môžu byť aj extrémne malé alebo majú čudný tvar, ako tie z éry grandhotelov, ktoré slúžili pre personál, napríklad pre slúžky alebo komorníkov.

01 - Modified: 2018-07-16 07:28:00 - Feat.: 0 - Title: Spoznávajte Balkán. Tých päť miest sa oplatí navštíviť pri ceste autom do Grécka
01 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu 02 - Modified: 2024-03-24 11:16:27 - Feat.: - Title: Zo zničenej stavby luxusný hotel. Trumpov zať Kushner má záujem o zbombardovanú budovu v Belehrade 03 - Modified: 2024-03-05 15:00:00 - Feat.: - Title: Ikona medzivojnovej architektúry v službách gastronómie: Spoznajte piešťanskú perlu slávnych víl Slovenska 04 - Modified: 2024-02-22 08:54:47 - Feat.: - Title: Rezortu školstva odkúpi bývalý hotel Junior v Jasnej. Návrh schválila vláda 05 - Modified: 2024-02-12 10:00:00 - Feat.: - Title: FOTO Na odstavenom železničnom moste zaparkovali starý osobný vlak. Teraz je z neho luxusný hotel s bazénom
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 09:35