Vodná nádrž Zemplínska šírava s celkovou rozlohou 33 km2 je 12. najväčšou jazernou plochou starého kontinentu. Výstavba tohto vodného diela začala v roku 1961 a trvala necelé štyri roky, uvádza zemplinska-sirava.sk. Nachádza sa na pomedzí Vihorlatských vrchov a Východoslovenskej nížiny. Zemplínskej šírava má aj sedem rekreačných stredísk: Biela Hora, Hôrka, Medvedia hora, Kaluža, Kamenec, Klokočov a Paľkov.Zlavadna.sk
StoryEditor

Zemplínska šírava v najbližších dňoch ožije. Pozrite sa, aké atrakcie pripravili na východe

12.07.2018, 14:26
Autor:
TASRTASR
Od piatku do nedele bude na šírave Splash X Weekend.

Ako informovala organizácia Košice Región Turizmu, ktorá podujatie zastrešuje, návštevníci si užijú napríklad jazdy na netradičných vodných strojoch aj plavby na jachte.

„Nad Šíravou sa budú vznášať odvážlivci na flyboarde, s jetpackom, vyskúšať si môžu aj jetsurf či špecifickú vodnú atrakciu aquaskipper, ktorá ich nad hladinou udrží, iba ak na nej vydržia skackať,“ uvádza organizácia. 

Podľa slov výkonnej riaditeľky Lenky Vargovej Jurkovej nejde len o zábavné víkendové podujatie. „Aj tohto roku máme v stredisku Kaluža celosezónnu atrakciu v podobe pieskových sôch. Chceli sme ale dať obľúbenej vodnej ploche nový impulz, ukázať, že môže mať mnohoraké využitie,“ povedala s tým, že práve tieto netradičné atrakcie, ktoré návštevníkov Šíravy čakajú pri Pieskovom kráľovstve najbližší víkend, sú výbornou príležitosťou inšpirovať lokálnych hráčov v cestovnom ruchu k novým možnostiam v portfóliu ich služieb.

„To v konečnom dôsledku povedie k zvyšovaniu návštevnosti tejto lokality a záujmu o ňu,“ povedala. Pripomenula tiež, že celé leto je na rovnakom mieste k dispozícii aj Active X Zone so zábavnými atrakciami, ako sú vodný futbal, lezecká stena, aqua-zorbig či airsoftová strelnica.

Okrem iného budú počas akcie Splash X Weekend pre deti pripravené rôzne zábavné súťaže a v sobotu  medzi 15.00 a 18.00 h aj animačné programy v Pieskovom kráľovstve.

menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 05:48