Zatiaľ čo sa veľká časť regiónu vystavuje letným horúčavám, Slovinsko aj počas leta zostáva vďaka svojim jazerám v objatí hôr teplotne miernejšie. Má tiež relatívne spoľahlivú infraštruktúru a poskytuje vysoko kvalitné ubytovacie služby. Zakladateľ cestovnej spoločnosti Wild Frontiers Jonny Bealby tvrdí, že táto dostupnosť a manévrovateľnosť robí Slovinsko "brilantnou krajinou pre rodinné cesty". • Koľko času budete potrebovať: Päť až sedem dní • Čo je potrebné vidieť a robiť Strávte deň alebo dva jazdy v čarovných uliciach Ľubľany a potom navštívte rozprávkové jazero Bled. Voda v jazere je príjemne teplá - až 26 stupňov, čo ho robí jedným z najteplejších alpských jazier. Kúpanie je možné počas celého leta až do septembra. Nachádza sa tu až 19 druhov rýb a voda v ňom je priezračná do hĺbky niekoľkých metrov. Okolo jazera vedie aj vyše päťkilometrový chodník pre milovníkov túr.Pixabay
StoryEditor

Zabudnite na Chorvátsko. Spoznajte pravý Balkán, ktorý ešte nezaplavili turisti

05.07.2018, 00:01
Autor:
ipip
Krajiny Balkánu, ktoré dobiehajú Chorvátsko.

Leto aj letné prázdniny odštartovali naplno a ak ste sa ešte nerozhodli či - prípadne kam ísť na dovolenku, máme pre vás pár tipov, za ktorými nemusíte cestovať do ďalekej exotiky.

Je všeobecne známe, že jednou z najobľúbenejších destinácií Slovákov je Chorvátsko. Mnohí však zabúdajú, že celá oblasť Balkánu ukrýva cestovateľské poklady pre dovolenkárov, ktoré ostávajú neprávom zanedbávané na úkor „klasického“ Chorvátska.

V posledných rokoch popularita krajiny prudko vzrástla aj vďaka pobrežiam, ktorých má Chorvátsko viac ako Portugalsko a Francúzsko. Rovnako má aj veľké počet ostrov, v tejto štatistike dokonca pokorí aj exotické Maledivy.

Ročný počet návštevníkov v krajine štvornásobne prerástol počet obyvateľov, a to o 4,2 milióna, píše Bloomberg. Nárast počtu turistov však ukázal v poslednej dobe aj svoju odvrátenú tvár. Dubrovník, najnavštevovanejšie mesto Chorvátska, podobne ako Benátky a Barcelona, zvažuje obmedziť cestovný ruch.

Ako hovorí Andy Ross, šéf spoločnosti s príznačným názvom Exodus Travels, ktorá sa zameriava na dobrodružné výlety a cestovanie: "Je ťažké nájsť časť roka, počas ktorého by sme mali v Dubrovníku pokoj a skutočný zážitok."

Opačný scenár sa odohráva v ich susedstve. V iných častiach Balkánu nájdete rovnakú, ale nevyužitú prírodnú krásu, fascinujúcu zmes kultúr, ale málo davov a turistov.

Druhým pozitívom balkánskych štátov je aj fakt, že USA ich aktuálne považuje za bezpečnejšie ako väčšinu krajín západnej Európy.

Vypustite teda na chvíľu z mysle overené a opozerané Chorvátsko a pozrite sa s nami v galérii na krásy Balkánu: uspokoja každého dovolenkára, ktorý bol doteraz zvyknutý len na Makarskú a Dubrovník:

01 - Modified: 2018-06-27 12:07:33 - Feat.: 0 - Title: Hotely vs. Airbnb: mýty a fakty. Čo je lepšie a čo sa kedy pre koho hodí? 02 - Modified: 2018-07-03 13:15:31 - Feat.: 0 - Title: Chorváti neodporúčajú kúpať sa v mori pri Dubrovníku, voda je znečistená
01 - Modified: 2024-04-19 10:00:01 - Feat.: - Title: Top dovolenka za minimum peňazí? Toto letovisko označujú za európske Maldivy, zatiaľ ho pozná len málo ľudí 02 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu 03 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 04 - Modified: 2024-04-16 07:45:48 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 05 - Modified: 2024-04-13 11:30:00 - Feat.: - Title: Najpodivnejší kus zeme? Toto územie patrí jednému štátu, no je obklopené iným štátom, ktorý je obklopený ďalším štátom
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 21:06