StoryEditor

V rakúskom Karibiku nájdete malebné pláže, kasíno aj najvyššiu drevenú vežu na svete

04.08.2018, 09:00
Rakúsky Karibik, francúzska riviéra či Monte Carlo. Aj takto volajú miestni jazero neďaleko Klagenfurtu Wörthersee.

Je to jedno z najväčších a najteplejších alpských jazier, má malebné pláže, zaujímavé atrakcie a takmer prímorskú atmosféru. Pre domácich a turistov je to mimoriadne obľúbené miesto pre trávenie letnej dovolenky.

V lete je tu príjemná horská klíma, no teplota vody sa blíži až k 27 stupňom. Na jar a na jeseň mieria k Wörthersee turisti, cyklisti, seniori aj rodiny s deťmi.

Peter Burgstaller

Velden
Kúpeľné mestečko Velden si obľúbili aj motorkári a majitelia automobilových veteránov. Tisícky turistov láka miestne kasíno, ale najznámejšou atrakciou zostáva tamojší zámok, ktorý je symbolom elegancie mesta na brehu jazera.

Kedysi to bol obľúbený hotel, ktorý vyhľadávala aj šľachta z Windsoru, bývalá iránska cisárovná Soraya Esfadiáry Bachtiáry či hollywodska hviezda Krik Douglas. Dnes je zo zámku luxusný päťhviezdičkový hotel s apartmánmi najvyššej kategórie, wellness centrom, plážovým klubom či exkluzívnou reštauráciou.

Z lode
Ak sa vyberiete na okružnú plavbu po tomto rozľahlom korutánskom jazere, môžete obdivovať luxusné vily, ktoré si tu postavili rakúski boháči a populárne celebrity.

V prípade, že chcete cestovať v čase, zastavte sa vo svete miniatúr Minimundus. Môžete tu obdivovať až 156 modelov najznámejších architektonických skvostov zo 40 krajín sveta.

Diejun

Šport
Beh, cyklistika, nordic-walking, plávanie. Jazero od apríla až do októbra plné športovcov. Vďaka teplej vode si ho obľúbili aj plavci. Keďže patrí k najväčším alpským vodným plochám, zostáva tu priestor aj pre jachting či motorové člny.

Vo Veldene sa začína aj veľká cyklistická okružná trasa. Vedie popri jazere Wörthersee cez Pörtschach a Krumpendorf až do Klagenfurtu. kde by ste si mali nechať čas na návštevu parku miniatúr – Minimundus a Zoo plazov Happ.

Od Viktringu cyklotrasa na niekoľkých kilometroch do údolia 4 jazier Keutschach mierne stúpa. Ďalej vedie cez schielfingerský močiar do Schielfingu, kde cyklistov čaká posledné stúpanie. Potom sa už ide len dolu z kopca naspäť do Veldenu.

Vyhliadková veža

​Ďalšou obľúbenou atrakciou tohto korutánskeho jazera je veža Pyramidenkogel. Nachádza sa na južnej strane jazera. Je vysoká sto metrov a je vôbec najvyššou drevenou vyhliadkovou vežou na svete.

Výhliadka má moderný futuristický dizajn, najvyššia platforma sa nachádza vo výške 71 metrov. V budove sa nachádza reštaurácia aj obchod. Kuriozitou je špirálovitá šmykľavka, odvážlivci sa môžu spustiť po 120 metrov dlhej dráhe a tí najrýchlejší dosahujú rýchlosť až 25 kilometrov za hodinu.

Viac info: austria.info 

01 - Modified: 2018-09-01 17:50:58 - Feat.: 0 - Title: Wellness v strede divokej prírody. Neďaleko Bratislavy nájdete exkluzívny rezort 02 - Modified: 2018-05-29 11:33:56 - Feat.: 0 - Title: Innsbruck na bicykli. Užijú si ho športovci aj milovníci architektúry či gastronómie 03 - Modified: 2018-04-03 13:20:27 - Feat.: 0 - Title: Cisárska elegancia, prijmite pozvanie od Habsburgovcov
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 01:44