StoryEditor

Innsbruck na bicykli. Užijú si ho športovci aj milovníci architektúry či gastronómie

Lyžiarom toto mesto vôbec nemusíme predstavovať.

Kto lyžuje v Alpách, určite ho dobre pozná. Strediská sa vypínajú priamo nad mestom. Innsbruck je však výborným tipom aj pre turistov či cyklistov. Ponúka skvelé podmienky pre šport, prechádzky aj gastronómiu.

Bikepark
Z mesta sem prídete rovno električkou. Trať je vhodná pre začiatočníkov aj pokročilých, dokonca aj pre rodiny s deťmi. Crazy Family trail ponúka mierne svahy a nevyžaduje si žiadne špeciálne zručnosti, dokonca aj zjazdový bicykel.

Keď budete v Bikeparku, odporúčame reštauráciu Muttereralm, kde rozhodne nešetria na veľkosti porcií a keď si dáte miestnu domácu štrúdľu, možno už nezvládnete ani druhý chod.

A keď sa vám bicykel zunuje, vyskúšajte si napríklad zjazd na kárach, detské ihrisko v korunách stromov hneď pri výstupe z lanovky alebo si vystúpajte ešte o kúsok vyššie k rozprávkovo krásnym priezračným jazerám.

Nordkette
Keď sa vyberiete do protiľahlého strediska Nordekette, cestou môžete obdivovať hneď niekoľko innsbruckých atrakcií, napríklad skokanský mostík, rôzne múzeá aj preslávený víťazný oblúk. Modernou hybridnou zubačkou Hungerburgbahn sa za pár minút dostanete na Hungerburg a odtiaľ veľkokapacitnou kabínkou na vrchol Seegrube.

Tomáš Rucký

​​Mimochodom, mestská lanová dráha je aj architektonickým unikátom. Navrhla ju slávna svetová architektka Zaha Hadid, má výnimočné stanice a patrí ku klenotom modernej architektúry. Z Hunberburgu sa otvára nádherný pohľad na Innsbruck.

Druhá časť lanovky je Seegrubenbahn, ktorá turistov vyvezdie do výšky 1905 metrov nad morom. Odtiaľto sa už dá vidieť celé stredné vnútorné údolie, štubajské a zillertalské Alpy a ponad Wipptal až na taliansku hranicu.

The Travelista

​A ak chcete ísť ešte vyššie, odporúčame pokračovať na Hafelekarbahn, táto lanovka smeruje až do výšky 2.256 metrov na vrch Hafelekar.
Toto miesto vyhľadávajú aj e-bikeri. Hore si to vyšlapú s pomocou motora a dolu sa zvezú pohodlnou cestičkou.

Trať Alzler Alm je plynulá, netreba nebezpečne brzdiť, má lesný charakter a končí sa elegantne rovno v meste. Ak vyhľadávate adrenalín, k dispozícii máte niekoľko skokov, samozrejme, všetky sa dajú pohodlne obísť.

Šport na všetky spôsoby
Okolie Innsburucku samozrejme ponúka aj ďalšie športové vyžitie na čele s turistikou, lezením, tenisom, golfom či dobrodružným canyningom. Vďaka blízkosti veľkého mesta sú k dispozícii aj ďalšie možnosti na trávenie zaujímavej dovolenky.

Christof Lackner

​Odporúčame navštíviť napríklad unikátnu Alpenzoo, kde stretnete viac ako 150 druhov typických alpských zvierat, vrátane svišťov a medveďov.
Nezabudnite na zlatú strechu, ktorá je stále symbolom mesta alebo unikátny cisársky palác. Ten patrí k najvýznamnejším rakúskym pamiatkam.

01 - Modified: 2024-04-22 09:15:43 - Feat.: - Title: Aféra v Rakúsku naberá na obrátkach. Špión mal v mobile aj tajný návod na novičok 02 - Modified: 2024-04-20 13:57:29 - Feat.: - Title: V Rusku stále aktívne pôsobí 35 rakúskych firiem 03 - Modified: 2024-04-19 17:28:12 - Feat.: - Title: Inflácia v Rakúsku v marci stagnovala, udržala sa na viac než dvojročnom minime 04 - Modified: 2024-04-17 18:21:43 - Feat.: - Title: "Myslel som si, že sa zastaví pri Kryme." Rakúsky prezident Van der Bellen pripustil, že Putina zle odhadol 05 - Modified: 2024-04-12 11:32:36 - Feat.: - Title: Tirolská lavínová služba varuje pred "zradnými" lavínami
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 22:59