StoryEditor

Chystáte sa na letnú dovolenku? Ceny leteniek sú teraz najvýhodnejšie a budú už iba stúpať

28.01.2018, 19:12
Malta, Burgas, Solún či ostrov Cyprus. Do týchto destinácií sa bude v lete lietať aj z Bratislavy.

Pozrite si v HNtelevízii rozhovor so zástupcom spoločnosti Pelikán Patrikom Vasom. Kedy bude letisko v Bratislave konkurovať Viedni či Budapešti? Ako sa vyvíja počet cestujúcich a ceny leteniek? 

"Rok 2017 bol pre bratislavské letisko perfektný, dosiahli tretí najlepší výkon v histórii. Samozrejme, nie sú to časy, keď na Slovensku pôsobila spoločnosť Sky Europe," hodnotí Patrik Vas zo spoločnosti Pelikán. 

Podľa neho tento rok bude ešte lepší. Otvárajú sa nové linky a vedenie presviedča dopravcov, aby lietali práve z Bratislavy. Napriek optimizmu bratislavské letisko stále zaostáva, hlavne za Viedňou a Budapešťou. 

"Na konci minulého roku sa otvorila Bologna. Je to zaujímavá destinácia pre tých, čo chcú spoznávať Toskánsko, Florenciu či Siennu. Žiaľ, končí linka do Berlína, ktorá bola veľmi populárna. Súvisí do s tým, že bratislavské letisko sa v tomto roku chce sústrediť na letné desinácie," hovorí Vas. 

Konkrétne, ide o Maltu, Burgas, Solún či ostrov Cyprus. Posilnenie sa čakalo aj od príchodu leteckého prepravcu Wizz Air. "No táto spoločnosť ohlásila nedávno 17 nových liniek z Viedne, je možné, že ich stratégia v Bratislave sa zmení," tvrdí zástupca Pelikánu. Už teraz je jasné, že sa ruší linka do Tuzly. 

"Bratislava nemôže konkurovať Viedni. V roku 2017 prepravilo vyše 20 miliónov cestujúcich. Momentálne sa profiluje bratislavské letisko ako "point to point", teda letisko, z ktorého sa prepravíte z bodu A do bodu B a to sa celkom darí."

menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 22:26