Reuters
StoryEditor

Milovníci športu, ak sa chystáte vycestovať za kvalitným zážitkom, máme pre vás skvelý tip

29.12.2017, 23:01
Autor:
ipip
Zápasy legendárneho mužstva FC Barcelona patria medzi najsledovanejšie na svete.

Zápasy v Barcelone sú bezpečné, turisti sa nemusia báť. Počas zápasu je na štadióne aj v okolí veľké množstvo policajtov, ktorí spolu s usporiadateľmi dozerajú na hladký priebeh Bratislava.

Hoci sporné októbrové referendum o nezávislosti Katalánska sprevádzali napätá atmosféra aj potýčky Kataláncov s policajtami, turisti sa zápasov na štadióne Camp Nou nemusia ničoho obávať.

„Žiadne bezpečnostné riziko pre návštevníkov zápasu nehrozí, turisti naozaj nemusia mať absolútne žiadne obavy. Počas každého zápasu je na štadióne aj v jeho okolí veľké množstvo policajtov i usporiadateľsky tím, ktorí na všetko dohliadajú,“ vraví Filip Černý, delegát športovej cestovnej kancelárie FutbalTour.sk žijúci v Barcelone.

Ako ďalej podotýka, na zápasoch FC Barcelona nebývajú žiadne problémy ani vyhrotené situácie. „Ľudia si chodia vychutnať len kvalitný futbal,“ vraví Filip Černý.

V októbri sa uskutočnilo referendum o nezávislosti Katalánska a len pár dní pred Štedrým dňom voľby do katalánskeho parlamentu. Práve v októbri, kedy došlo aj k potýčkam s políciou, bola na zápase FC Barcelona aj Rita Pethoová.

„Vedeli sme, čo sa v krajine deje, no absolútne nič sme nepocítili. Keby média neinformovali o udalostiach v krajine, ani by sme počas tých štyroch dní, čo sme v Barcelone boli, nevedeli, že tam boli nepokoje kvôli referendu,“ dodala Rita Pethoová.

O zájazdy na zápasy katalánskeho veľkoklubu je medzi slovenskými i českými fanúšikmi najväčší záujem. „Stojí za tým viacero dôvodov: hrajú tam hviezdni hráči, mužstvo dosahuje skvelé výsledky a Barcelona je úžasné európske veľkomesto s bohatou históriou,“ vraví Matej Očenáš, spolumajiteľ a zakladateľ FutbalTour.sk.

Dodáva, že na zápasy FC Barcelóna v sezóne 2016/2017 vycestovalo až 1 400 Slovákov a z roka na rok ich stúpa. Práve posledný dôvod stojí tiež za tým, že zápasy FC Barcelona sú veľkým lákadlom pre ženy i deti.

Vyjadrené percentuálne – na zápasy tohto mužstva chodí až 20 percent žien a 20 percent detí. „A navyše, ženy a deti navštevujú Barcelonu spomedzi všetkých veľkoklubov najčastejšie. Celkovo však platí, že zápasy FC Barcelona sú klientmi žiadané najviac, nasleduje Real Madrid a Manchester United,“ dodáva Július Turček.

01 - Modified: 2024-04-19 10:00:01 - Feat.: - Title: Top dovolenka za minimum peňazí? Toto letovisko označujú za európske Maldivy, zatiaľ ho pozná len málo ľudí 02 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu 03 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 04 - Modified: 2024-04-16 07:45:48 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 05 - Modified: 2024-04-13 11:30:00 - Feat.: - Title: Najpodivnejší kus zeme? Toto územie patrí jednému štátu, no je obklopené iným štátom, ktorý je obklopený ďalším štátom
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 18:14