Je známe aj ako Stratené mesto Inkov. Tento národ ho vytvoril vo výške 2430 metrov nad morom na horskom hrebeni. V roku 1911 ho objavil havajský rodák Hiram Bingham v hustom poraste peránskych Ánd. Prečo mesto Inkovia postavili, nikto nevie. Historici sa dohadujú, že chceli byť bližšie k svojmu božstvu – Slnku, pričom v meste žili najkrajšie ženy, ktoré sa s ním zosobášili. Dokazuje to aj 136 kostier, prevažne žien, ktoré na mieste našli americkí archeológovia. Možno išlo o „ajillas“, ako sa hovorilo mladým dievčatám, špeciálne vybraným pre slnečné rituály. Išlo o kráľovské a kultové sídlo, ktoré sa vybudovalo pravdepodobne počas vlády Pachacutiho.flickr.com
StoryEditor

Poznáte "Sedem nových divov sveta"? Objavujte najvzácnejšie svetové klenoty architektúry

17.12.2017, 23:01
Všetky lokality patria do zoznamu svetového dedičstva UNESCO.

Tieto miesta a pamiatky sú všeobecne známe ako "nových sedem divov sveta", ide o moderný výber, ktorý zostavili pred 10 rokmi.

Vytvorenie zoznamu iniciovala švajčiarska nadácia New 7 Wonders Foundation a za konkrétne pamiatky sa v online hlasovaní vyjadrili desiatky miliónov ľudí na celom svete.

Všetky lokality patria do zoznamu svetového dedičstva UNESCO.

Pozrite si v galérii 7 nových divov sveta, stoja na štyroch kontinentoch a väčšinou ide o starobylé stredoveké diela, ktoré patria k najnavštevovanejším turistickým atrakciám na svete.

menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 03:59