Instagram
StoryEditor

Veľkomesto vymenili za exotiku. Nájom majú menší ako tí, ktorí bývajú v garzónke

17.12.2017, 06:00
Autor:
ipip
Rodina opustila svoj zaneprázdnený život v Londýne a presťahovala sa na Bali.

Žijú pohodlný a komfortný život, a to len za 1300 dolárov (v prepočte takmer 1010 eur) mesačne. Na exotickom Bali chcú stráviť ešte niekoľko týždňov. Potom sa podľa Insideru vydajú ďalej do Thajska, Vietnamu, Kambodže a na Srí Lanku.

Z upršaného Londýna do Exotiky

Pre absolútnu zmenu života sa rozhodli keď dovolenkovali v Thajsku. Pre mnohých mladých londýnskych rodičov (a nielen v Londýne) sa deň začína raňajkami a tým, že pošlú deti do školy. Ale ráno Hannah a Patricka Canavanovcov vyzerá úplne inak.

Začnú relaxáciou, potom sa vyberú na výlet, na pláž alebo trávia čas pri bazéne. A to je len zlomok ich života, ktorý po odchode z hektického Londýna nabral úplne iný spád.

Rodina pochádza pôvodne z Croydonu a napriek zaužívanému životného štýlu Anglicka, neváhali odviesť svoje tri deti Esmae, Eiru a Elfie z južného Londýna v ústrety novému životu, na ostrov.

Otec rodiny, Patrick Canavan opustil prácu osobného trénera a s rodinou a úsporami vo výške päť tisíc libier (5 671 eur) začali dobrodružstvo s otvoreným koncom.

Zarábajú si blogom a prácou na voľnej nohe

Jeho manželka, Hannah Canavanová prispieva do rodinného rozpočtu zárobkom ako online spisovateľka na voľnej nohe, pár tiež prevádzkuje blog a kanál YouTube.

"Patrick a ja sme vedeli, že to chceme urobiť. Osem rokov sme rozmýšľali ako sa presťahovať. Odchod na Bali znamenal, že budeme môcť stráviť viac času spoločne a Patrick bude viac s dievčatami, čo je dôležité," povedala.

"Ľudia si myslia, že na to, aby ste žili tak ako my, musíte byť super bohatí, ale v skutočnosti život tu stojí oveľa menej ako v Londýne," dodala. Nájomné rodinu stojí 300 dolárov (253 eur) na mesiac, dom má bazén a je vzdialený len päť minút od pláže.

Jedia miestne jedlo a varia si doma. Ako vyzerá ich bežný deň? Priemerný deň sa začína tak, že Patrick aj s dievčatami idú na pláž, zatiaľ čo Hannah pracuje, poobede si potom užívajú spoločné voľno alebo sa dobrovoľne zúčastňujú aktivít charitatívnych organizácií.

"Vždy sme žili pokojný životný štýl, ale teraz idú veci trochu pomalšie," hovorí Hannah Canavanová. Pár sa s deťmi učí doma a tvrdí, že v spojení s cestovaním je to lepšie vzdelávanie, aké dostávali v Londýne.

Rodinu teraz sprevádza aj matka Hannah, Jayne Daviesová (55), ktorá po odchode do dôchodku premýšľa či sa ešte vôbec niekedy do Londýna vráti. Hannah dodáva: „ Nenechajte si ujsť všetko naokolo, hektickým životným štýlom, upratovaním domu - alebo počasím. Nie sme zvláštni - ak sme to mohli urobiť my, môžu aj ostatní.“

01 - Modified: 2024-04-19 10:00:01 - Feat.: - Title: Top dovolenka za minimum peňazí? Toto letovisko označujú za európske Maldivy, zatiaľ ho pozná len málo ľudí 02 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu 03 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 04 - Modified: 2024-04-16 07:45:48 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 05 - Modified: 2024-04-13 11:30:00 - Feat.: - Title: Najpodivnejší kus zeme? Toto územie patrí jednému štátu, no je obklopené iným štátom, ktorý je obklopený ďalším štátom
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 19:12