Chamonix Mont-Blanc patrí k najstarším lyžiarskym strediskám v Európe. Budete tu počuť jazyky zo všetkých kútov sveta. Ľudia, ktorí sem prichádzajú milujú lyžovanie, horolezectvo ale aj legendy, ktoré sa k oblasti Mont Blancu viažu. Chamonix ponúka množstvo svahov na všetkých úrovniach, pričom každý lyžiarsky areál je ničím výnimočný. Zjazdovky sú veľmi dlhé a niektoré aj poriadne prudké.Flickr.com
StoryEditor

Nebaví vás stáť v radoch a tlačiť sa na zjazdovkách? Lyžujte ako najväčší boháči sveta

15.12.2017, 10:26
Autor:
lezolezo
Dá sa to. Vo svete existujú exkluzívne privátne rezorty iba pre členov klubu najbohatších.

Predstavte si, aký to musí byť zážitok. Lyžujete na svahu, kde je okrem vás iba zopár vyvolených. Bez radov na lanovky, bez tlačenice na zjazdovke. Funguje to podobne ako pri exkluzívnych golfových kluboch. 

Stačí, keď sa stanete členom skupinky vyvolených a lyžiarsky svah je iba váš. 

Pozrite si  najluxusnejšie privátne lyžiarske destinácie na svete. 

Yellowstone Club, Montana, USA

Ak sa stanete členom tohto klubu, môžete sa v lanovke stretnúť napríklad s Billom Gatesom alebo Justinom Timberlakom. Pripravte si 300 tisíc dolárov na vstupný poplatok. K dispozícii dostanete 16 vlekov a 60 zjazdoviek pre začiatočníkov aj pokročilých. K tomu samozrejme aj lyžiarske trate. 

The Hermitage Club, Vermont, USA

Ide o súkromný klub v horách južného Vermontu. Ponúka päť sedačkových lanoviek a 46 zjazdoviek. Kapacita klubu je obmedzená, maximálne má členstvo 1500 ľudí. Musia zaň zaplatiť poplatok 85 tisíc dolárov a k tomu každý rok 9500 dolárov. Členmi exkluzívnej spoločnosti sú najbohatší ľudia z východného pobrežia USA a finančníci z Wall Street. 

Cimarron Mountain Club, Colorado, USA

Klub je snom pre všetkých, ktorí skutočne nenávidia lanovky. Momentálne prebieha v stredisku veľká rekonštrukcia, o rok by to mal byť najexkluzívnejší lyžiarsky klub na svete. Stredisko bude k dispozícii iba 15 domácim rodinám a ich hosťom. Úvodný poplatok predstavuje 3,4 milióna dolárov plus ročne od 55 tisíc dolárov po 65 tisíc dolárov. 

Eagle Point, Utah, USA

Nachádza sa na polceste medzi  Salt Lake City a Las Vegas v južnom Utahu. Je to verejné lyžiarske stredisko, no dá sa prenajať na súkromné účely. Stojí to 10 tisíc dolárov na deň.

Silverton Mountain, Colorado, USA

Športovci, ktorí hľadajú dobrodružstvo. Rezort obmedzuje počet návštevníkov a ponúka exkluzívnu lyžovačku. Má jednu sedačkovú lanovku, no smeruje až do neba. Je to rezort pre pokročilých lyžiarov. 

menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 04:58