StoryEditor

Prerábka 30-ročného bytu. Rodina bola rezolútna: žiadne extrémy ani high tech trendy

Mladá dvojica sa rozhodla zriadiť si prvé spoločné bývanie. Vybrali si 30-ročný byt, ktorý mal slúžiť ako medzi-zastávka pred tým, ako si postavia vysnívaný rodinný dom a presťahujú sa

Úlohou architektky CU Architecture & Interiors, Eriky Djasníkovej Adamčíkovej, bolo navrhnúť a prerobiť dispozíciu 3 - izbového bytu tak, aby spĺňal požiadavky na bývanie mladej trojčlennej rodiny.

Nakoľko jedna z izieb bola pomerne zachovalá, rozhodli sa ju majitelia ponechať bez prerábky. Rekonštrukcia sa teda týkala zvyšku bytu – kuchyne, obývačky a vstupnej haly so šatníkom. Požiadavka majiteľov bola od začiatku jasná, chceli, aby ich nový byt pôsobil komunikatívne a zároveň prirodzene.

Žiadne extrémne trendy ani high tech novinky

Preferovali prírodné materiály ako kameň a drevo. Architektka ich preto postupne zapracovala do interiéru na dotvorenie domácej nálady, pohody a pocitu komfortu. Prvým krokom bola zmena dispozície a zbúranie priečky medzi pôvodne oddelenou obývačkou a spálňou.

Vznikol tak krásny veľkorysý otvorený priestor pre novú kuchyňu spojenú s obývačkou. Mladá rodinka si tak môže užívať spoločné chvíle pri sledovaní televízie alebo varení dobrej večere. Spálňu architektka presunula do pôvodnej kuchyne a vytvorila z nej odpočinkovú časť bytu.

Vstupnú halu príjemne presvetlili LED pásy, ktoré citlivo dotvárajú večernú atmosféru jemným podsvietením. Línie a farby použité vo vstupných priestoroch sú strohé a jasné. Lesklý biely odtieň pomáha zvýšiť svetlosť prostredia, nakoľko v tejto časti bytu sa nenachádza okno.

Architektka však priestor oživila dekoratívnou technikou popri šatníkových skriniach, aby bolo na prvý pohľad jasné, že tu býva mladá, dynamická a moderná rodinka.

Vyšlo v spolupráci s:

CU Architecture &

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Príďte zažiť, ako sa bude bývať vo Vydrici! 02 - Modified: 2024-04-17 13:30:00 - Feat.: - Title: Bývanie v paneláku si vyžaduje vyššiu toleranciu voči susedom. Koho môžete požiadať o pomoc? 03 - Modified: 2024-04-19 12:51:38 - Feat.: - Title: Česi cez krízu závideli Slovákom lacné hypotéky, no situácia sa otočila. Odborník zdvíha varovný prst 04 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 05 - Modified: 2024-04-15 14:00:00 - Feat.: - Title: Keď sa stavba "zvrhne", a tým do seba všetko zapadne: Táto premena chalupy na domov vás doslova nadchne
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 01:50