Trend pomenovaný podľa sídla princa Charlesa, možno preložiť ako "vznešenosť na hranici gýča". Módu z reťazca vymení krajčírske remeslo s použitím luxusných materiálov ako brokát a koža. Z typických prvkov by sa jednému zatočila hlava - kaskádové sukne, látky s aplikáciami perál a kameňov, volány, mašle, kvetinové brošne a strapce ... Jednoducho štýl, ktorému je verný aj módny dom Chanel.Acne
StoryEditor

Módne trendy, ktoré ovládnu rok 2018: Vplyv cudzích kultúr a politické heslá

Kým sa zákazník obzerá po nových bikinách, na módnych mólach sa práve predstavujú kolekcie určené na nasledujúcu jeseň a zimu.

V ateliéroch módnych domov sa však už teraz pracuje na odevoch na budúci rok, v ktorých sa premietne politická situácia i návrat do minulosti, píšu Lidovky.

Rozmanitosť a dych berúca premenlivosť. Tak možno opísať aktuálne dianie módneho priemyslu. Obchod s odevmi poznamenali teroristické útoky v Európe i ťažkosti čínskej ekonomiky. Najsilnejšia cieľová skupina, ktorá sa narodila na prelome 80. a 90. rokov, ženie módne značky v neúprosnom tempe. Čo nie je na sociálnej sieti Instagram, pre nich neexistuje. A ak výrobok nedostanú hneď, strácajú o neho záujem.

Výrobcovia sa prispôsobujú svojmu mladému zákazníkovi. Klasický model týždňov módy predstavujúce kolekcie, ktoré sa dostanú do obchodov až za pol roka, stráca na význame. Už teraz značky kombinujú letné i zimné kolekcie, modelky posielajú na mólo v zimnej perovej bunde a kraťasoch.

Nerozlišuje sa ani oblečenie podľa pohlavia. Umieráčik tak zvoní rozdeleniu na dámske a pánske týždne módy. Výrobcovia ušetria a zákazník dostane svoj vysnívaný unisexový odev.

Rýchle výrobné tempo, politický vývoj i chuť si odpočinúť od svetového zhonu sa premietli do módnych trendov jari a leta 2018:

Trendspottingové agentúry zameriavajúce sa na popis budúcich módnych trendov vyzdvihujú aj doplnky, ktoré ovládnu regály obchodov. Objavia sa výrazné tašky, papuče s plnými špičkami, slamené klobúky podobajúce sa mexickým sombréram, blúzky a šaty s holými ramenami alebo bižutéria aplikovaná priamo na odev v podobe pierok, perál a kameňov. Aké trendy sa však nakoniec naozaj presadia, bude záležať len na chuti a rozmaroch zákazníkov.

menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 13:39