StoryEditor

Prehliadka bytu pomocou virtuálnych okuliarov a chytrej aplikácie šetrí čas

09.03.2017, 23:01
Autor:
řezřez
Absolvovať osobné prehliadky bytu určeného na prenájom zaberie veľa času. Najmä ak je nutné cestovať do iného mesta. Pri kratších a strednodobých prenájmov môže stačiť virtuálna prehliadka.

Kým virtuálne prehliadky najrôznejších historických pamiatok, hotelov a športových objektov (najmä golfových rezortov) fungujú už niekoľko rokov, do realitnej oblasti neprenikli. Od februára 2017 sa však začali využívať aj tu, píše idnes.

S pomocou inteligentného telefónu a virtuálnych okuliarov (vystačíte si aj s kartónovým prevedením za takmer štyri eurá, ktoré si sami zložíte a potom vložíte smartphone) si tak môžete prezrieť aj niekoľko desiatok bytov počas jedného večera.

"Vyhľadávame na trhu technologické riešenia, ktoré spríjemnia našim klientom výber bytu. Nie sme autormi softvéru pre tvorbu prehliadok vo virtuálnej realite, ale sme pravdepodobne prví medzi realitnými spoločnosťami, ktorí podobnú možnosť prehliadky ponúkajú, a úplne tak nahrádzajú osobné prehliadky, "tvrdí zakladateľ a CEO Flatio Radim Rezek.

Novým technologickým riešením zodpovedá aj možnosť podpisu zmluvy cez SMS či možnosť platby on-line, teda žiadna kaucia. Momentálne si možno prezrieť byty na prenájom pomocou virtuálnej prehliadky v Bratislave, Prahe, Brne a Viedni.

"Zatiaľ ponúkame túto možnosť u približne 20 percent nami ponúkaných bytov pre strednodobé prenájmy na jeden až šesť mesiacov, naším cieľom je ale ponúknuť týmto spôsobom viac ako polovicu," vysvetľuje Jan Husták, hovorca Flatio.

Realitný startup využíva fotografov, ktorí vo vybraných mestách byty starostlivo nafotografujú, ich zábery sa ďalej spracujú do potrebnej podoby. "Ak by mal klient po nasťahovaní pocit, že byt nesplnil jeho predstavy, má garanciu náhradného bývania v hoteli," dodáva Jan Husták.

01 - Modified: 2024-04-10 13:30:00 - Feat.: - Title: Aké sú vaše práva a povinnosti pri prenájme pôdy? Pre HN odpovedajú experti 02 - Modified: 2024-03-22 08:00:00 - Feat.: - Title: Bývanie v luxusnom zámku bez stresu? Vo Francúzsku si môžeš kúpiť byt v prepychu len za desiatky tisíc eur 03 - Modified: 2024-02-16 14:10:19 - Feat.: - Title: Dotačná revolúcia na e-autá zlyhala už po pár týždňoch. Francúzi to považujú za úspech 04 - Modified: 2023-12-29 08:02:35 - Feat.: - Title: Ak si chcete prenajať izbu, rátajte aj s depozitom. Toto sú nástrahy, na ktoré by ste si mali dať pozor 05 - Modified: 2023-10-25 05:30:00 - Feat.: - Title: Moderné retro v prvorepublikovom dome: Tento bratislavský byt spája to najlepšie z pôvodného aj nového
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 11:11