Veľká terasa ponúka aj kryté posedenie pre prípad dažďa alebo príliš ostrého slnka.Archív Czech Republic Sotheby's International Realty
StoryEditor

Najdrahšia vila v Česku je na predaj za 15 miliónov eur. Pozrite sa na ten luxus

05.03.2017, 23:01
Autor:
řezřez
Päť podlaží, päť spální, obytná plocha tisíc metrov štvorcových, hektárová záhrada s basketbalovým ihriskom, skvelá lokalita aj výhľad... Ťažko budete hľadať v Česku vilu, ktorá by tejto konkurovala. Aj si ju tiež majiteľ cení minimálne na pätnásť miliónov eur.

Pôvodne na pozemku v rezidenčnej lokalite v Prahe-Troji a v susedstve botanickej záhrady stála "normálna" vila. Lenže čas sa ani pred domy v tejto časti, ktoré tu stavali už od dvadsiatych rokov úspešní podnikatelia a továrnici, nezastavil. Noví majitelia tak majú dve možnosti, buď nákladnú a komplikovanú prestavbu, alebo strhnutie starej vily a postavenie novej, uvádza idnes.

Majiteľ vily, podnikateľ Anthony Denny z Austrálie, zakladateľ siete bazárov AAA Auto, sa približne pred desiatimi rokmi rozhodol pre druhú variantu. Dom postavený v roku 1900 už bol vo veľmi zlom stave.

Na svahovitom a členitom pozemku tak nechal postaviť budovu naozaj monumentálnu, a to v duchu víl prvej republiky, aby štýlom zodpovedala rezidenciám v okolí.

Aj kvôli výhľadu sa však vila "vyšplhala" až k piatim podlažiam, aby vyššie poschodia mohli ponúknuť terasy a balkóny, z ktorých sa otvárajú pohľady na park Stromovka a panorámu Prahy za ním.

Pre pohodlie majiteľov aj hostí je tu k dispozícii samozrejme tichý výťah, vnútorný bazén, dve garáže s desiatimi parkovacími miestami, sauna aj fitness.

"S ohľadom na susedstvo s botanickou záhradou možno predpokladať, že v bezprostrednom okolí sa veľmi dlho nič nepostaví, čo novému majiteľovi zaručí maximálne súkromie, a to je dnes v Prahe čím ďalej tým cennejší benefit," vysvetľuje Ilona Mančíková, obchodná riaditeľka Czech Sotheby ' International Realty, ktorá má vilu vo svojej ponuke.

Reprezentatívna stavba

Rezidencia Troja nie je typická rodinná vila, čo je dané aj osobou majiteľa a jeho obchodnými aktivitami. Dom možno dokonca rozdeliť na "verejnú" a privátnu časť. Vďaka presklenej fasáde má užívateľ neustály kontakt s rozľahlou záhradou s desiatkami ovocných stromov a orechov, nechýba dokonca ani malá vinica. K domu totiž patrí pozemok, ktorého plocha má jeden hektár!

"V spolupráci s architektom sa majiteľ rozhodol ctiť lokálnu tradíciu a zvolil štýl po vzore prvej republiky, ide teda vlastne o akúsi repliku domu, aké v danom území historicky skutočne stáli," opisuje dom Mančíková.

Vila však ponúka komfort zodpovedajúci súčasným technológiám, napríklad izby s vyhrievanými mramorovými podlahami a nábytkom na mieru i domácim kinom. Mimochodom vyhrievaná je aj príjazdová cesta k desiatim parkovacím miestam a dvoma garážam, takže ani v naozaj treskúcej "zasneženej" zime nie je nutné sa o ňu starať.

Obyvatelia vily sa tak môžu venovať iným aktivitám, napríklad relaxovať vo wellness v bazéne s protiprúdom, vírivkou, saunou aj parou alebo si zacvičiť vo fitness. Prípadne si zahrať basketbal na ihrisku na záhrade.

O svoju bezpečnosť sa báť nemusia: "O dome môžem prezradiť, že má nadštandardne riešený bezpečnostný systém s kamerami a priestormi pre ochranku," prezrádza Ilona Mančíková.

Anthony Denny svoje aktivity v Českej republike obmedzuje a trávi tu už len niekoľko týždňov v roku, takže predaj vily pokladá za rozumné riešenie. V roku 2014 predal svoj väčšinový podiel siete bazárov AAA Auto a začal viac podnikať opäť v Austrálii. Či jeho dom poslúži ako sídlo firmy alebo ako zahraničná ambasáda, to sa ešte len vidí, záujemcovia sa však už hlásia.

01 - Modified: 2024-04-16 15:10:56 - Feat.: - Title: V Česku je málo študentov učiteľstva, minister volá po spoločenskej objednávke 02 - Modified: 2024-04-16 13:52:25 - Feat.: - Title: Názory na zahraničnú politiku by nemali narúšať vzťahy Čechov a Slovákov, myslí si prezident Pavel 03 - Modified: 2024-04-16 11:19:42 - Feat.: - Title: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov, ukazuje prieskum 04 - Modified: 2024-04-16 11:06:38 - Feat.: - Title: Do Česka dorazilo 20-tisíc dávok očkovania proti čiernemu kašľu 05 - Modified: 2024-04-15 11:20:56 - Feat.: - Title: Za týždeň pribudlo v Česku 1494 prípadov čierneho kašľa, najviac od začiatku roka
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 17:37