StoryEditor

V austrálskom pralese tróni vila ako zo Star Wars. Betónový gigant stál milióny dolárov

06.12.2016, 13:00
Vesmírnu loď, ktorá "nečakane" pristála na jazere austrálskoho pralesa, začne čoskoro kormidlovať nový kapitán.

Ekologická futuristická vila Alkira dizajnom pripomínajúca vesmírnu loď zo Star Wars posadená do divokej prírody dažďového pralesa ústiaceho do mora v odľahlej austrálskej oblasti Queensland Daintree, je po niekoľkých rokoch vyčkávania na trhu predaná.

Lietajúca cena
Dokončili v roku 2013.
Vlastník Rod Perry teraz svoju oceňovanú a obdivovanú nehnuteľnosť izolovanú v prostredí Far North Queensland s nostalgiou predal austrálskemu investorovi.

Supermodernú vilu známu ako Alkira po dlhom období predaja, počas ktorého cena lietala od 15 miliónov dolárov až na 8,8, vydražili. Totožnosť kupujúceho ani predajnú cenu však nezverejnili.
Súčasť pralesa
Projekt inteligentne nadväzuje na mokraďové prostredie obydlia novovystavaným vodným ekosystémom, má aj prepracované solárne mechanizmy a je sebestačný.

Štvorspálňová betónová budova v náručí svetového prírodného dedičstva je spojením premyslenej modernej architektúry a autentickej živelnej prírody.

"V pláne bolo vybudovať niečo, čo bolo súčasťou prostredia, nemali sme v úmysle vytvoriť niečo svetovo preslávené," hovorí otec domu Perry o svojom zadaní stavby, ktorú postavilo štúdio Charles Wright Architects a získala medzinárodný ohlas v inžinierskych a architektonických kruhoch.

Prežije záplavy aj cyklóny
Budova sa doslova odráža v jazere a jej masívne oceľové nosníky vizuálne dramaticky podčiarkujú majestátnosť a tvar domu, ktorý je zároveň vysoko funkčný - má mimoriadnu odolnosť voči záplavám, cyklónom aj extrémnej vžierajúcej sa vlhkosti.

Materiály volili s dôrazom na odolnosť a dlhú životnosť.

Greenbuild.com.au

​​Dom je situovaný na pozemku, ktorý susedí s Národným parkom Daintree, ktorý je obrovskou plochou tropických dažďových pralesov s výraznou biodiverzitou a vysokou koncentráciou rastlinných a živočíšnych druhov, ktoré sa nevyskytujú nikde inde na Zemi. V Daintree je aj najstarší dažďový prales na planéte .

Informácie pochádzajú zo stránok Realestate.com.au a Greenbuild.com.au.

01 - Modified: 2024-04-23 06:45:37 - Feat.: - Title: Platforma X sa odvolá proti príkazu o stiahnutí videí z útoku v Sydney 02 - Modified: 2024-04-19 16:09:59 - Feat.: - Title: V austrálskom Torresovom prielive zabil krokodíl 16-ročného chlapca 03 - Modified: 2024-04-18 15:38:05 - Feat.: - Title: Kremeľ odsúdil rozhodnutie Francúzska zhabať vilu partnera Putinovej exmanželky 04 - Modified: 2024-04-18 09:11:45 - Feat.: - Title: More vyplavilo na austrálske pláže balíky s kokaínom, polícia zadržala podozrivého 05 - Modified: 2024-04-18 05:37:29 - Feat.: - Title: Francúzske súdy skonfiškovali vilu, ktorá patrí manželovi Ľudmily Putinovej
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 01:13