Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
26.09.2016, 00:00

Betón, drevo a veľa kovu. V Bratislave vzniklo výnimočné postprodukčné štúdio

Betón, drevo a veľa kovu. V Bratislave vzniklo výnimočné postprodukčné štúdio
Zdroj: Maroš Fečík

Už po pätnástykrát vyhlasuje Slovenská komora architektov súťaž Cena za architektúru. Hospodárske noviny ako hlavný mediálny partner vám postupne predstavia všetky nominované diela súťaže CE-ZA-AR 2016. Tak, ako ich vidia samotní autori. Vy potom môžete rozhodnúť o Cene verejnosti.

Zdroj: Slovenská komora architektov

​Framehouse, Bratislava
Miesto: Miletičova 5, Bratislava
Kategória: Interiér
Autori: Maroš Fečík, Filip Kandravý

Interiér postprodukčného štúdia Framehouse sa nachádza v zrekonštruovanom polyfunkčnom objekte na Miletičovej ulici v Bratislave. Štúdio zaberá plochu 145 m2 rozdelenú do dvoch podlaží a pohráva sa s materialitou, minimalizmom a tvaroslovím. Heslo “v jednoduchosti je krása” sa architekti snažia naštrbiť občasnými priestorovými prvkami.

"Heslom je drevo, betón a trošku kovu. Do štúdia sa vstupuje cez recepciu, nachádzajúcu sa v parteri objektu situovanom do pešieho korza. Recepcii dominuje zalomený betónový pult, pripomínajúci kameň vyrastajúci z betónovej podlahy. Hranatosť pultu je doplnená o amorfnú vlnitosť prírodnej kresby obkladu stien z veľkoformátových olejovaných preglejkových platní o rozmeroch 2000x1250mm. Tento preglejkový obklad sa tiahne celým priestorom recepcie, cez schodisko, až po priestory na 2. nadzemnom podlaží a vytvára tak dojem celistvosti a kontinuity v priestore rozdelenom podlažiami," zhodujú sa tvorcovia.

​V schodiskovom zrkadle sa nachádza levitujúca priestorová sieťovina z roxorových tyčí, ktorá okrem svojej primárnej funkcie zábradlia slúži aj ako knižnica a nosič interiérovej zelene. Hneď oproti schodisku sa otvára open space priestor pre šéfa štúdia. Vedľa neho sa nachádzajú najdôležitejšie priestory štúdia, ktorými sú pracoviská online a 3D. "Online pracovisko je koncipované ako prezentačný priestor pre klientov s dominantným zalomeným betónovým strihačským pultom a pódiom s “kino” sedením na prezentáciu prác. Toto pracovisko je uzavreté s typovou preskleno/preglejkovou stenou, ktorá ho oddeľuje od doplnkových priestorov štúdia."

Jedným z takýchto doplnkových priestorov je aj meeting/coffee bar s celopreglejkovou multifunkčnou barovou stenou. Za týmto priestorom oddychu a dobrej kávy sa nachádzajú toalety, pracovisko 3D a technologická miestnosť. 

Hlasovať o Cene verejnosti môžete TU.