StoryEditor

Milujú pohodlie a návštevy. Väčšinu ich obývačky zaberá obrovská pohovka a stolíky

11.09.2016, 00:00
Autor:
mušmuš

Minimalistický apartmán v Tel Avive je vybavený na mieru vyrobeným policovým systémom. Ten bytu dodáva dojem geometrickej precíznosti a čistoty, píše dezeen.com.

Kovová policová konštrukcia sa tiahne po celej dĺžke stien skromného telavivského bytu, ktorý zariadili izraelskí interiéroví dizajnéri Yael Perry a Dafna Gravinsky v spolupráci s architektom Amirom Navonom. Dlhý úzky byt  sa nachádza sa v centre mesta a slúži ako útočisko na odpočinok pre rodinu, ktorá má rada a často prijíma návštevy.

Dizajnéri chceli v apartmáne  vytvoriť „minimalistický vzdušný priestor“ okorenený zaujímavými prvkami, ako napríklad kovovými konštrukciami regálov a visiacimi svietidlami. Rekonštrukciu začali realizovať tak, že úzky a dlhý byt rozdelili do viacerých menších blokov. Toto delenie sa napokon zachovalo aj po konci renovácie.

Všade samá geometria 
"Byt bol rozčlenený na menšie geometrické bloky, čím sa maximalizoval jeho potenciál. Geometrické delenie sa neskôr stalo aj koncepčným návrhom apartmánu a doteraz je evidentné v konštrukčných riešeniach bytu, na nábytku, osvetlení aj celkovom štýle," povedal Yael Perry.

Obe spálne - každá s vlastnou kúpeľňou - sú umiestnené jedna za druhou na konci dlhého obývacieho priestoru. Ten ústi na malú terasu.

Osem metrov dlhá konštrukcia z tenkých políc lemuje jednu stenu spoločenskej miestnosti. Má biely povrch a je vyrobená z liatiny. Rovnako ako rám okna v tejto izbe. Police, tak ako všetko osvetlenie a nábytok v byte, dali návrhári vyrobiť na mieru. Geometrické regály - tentoraz v čiernej farbe - sa objavujú aj v kúpeľniach.

Itay Benit

Kábel ako ozdoba
Na chodbe dizajnéri usporiadali červený svietidlový kábel do geometrického tvaru. A to tak, že  ho prichytili na stenu a na strop. V hosťovskej izbe sa rovnaký červený kábel objavuje ako súčasť  závesných svietidiel po oboch stranách postele.

Dizajnéri rozvrhli miestnosti tak, aby zodpovedali potrebám klientov, ktorí majú radi domáci relax a zábavu. Preto obývacia izba zaberá najväčšiu časť z celkovej rozlohy apartmánu.

„V obývačke je umiestnená špeciálne navrhnutá modulárna sedacia súprava. Je to zázrak, ktorý poskytuje nekonečné variácie sedenia v takzvanom luxusnom gaučovom brlohu," dodal Yael Perry. Medzi pohovkami sa nachádzajú tri okrúhle mramorové stolíky. Možno ich po izbe ľahko presúvať spoločne s pohovkami. Aby si priestor zachoval svetlo a jas, podlaha je pokrytá šedou modifikovanou formou cementového náteru a dvere sú vyrobené z polopriehľadného skla.

01 - Modified: 2024-04-23 07:53:02 - Feat.: - Title: VIDEO Medveď v bratislavskej zoo sa prvýkrát dotkol skutočnej zeme. Takmer 30 rokov poznal iba betónové steny 02 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Príďte zažiť, ako sa bude bývať vo Vydrici! 03 - Modified: 2024-04-17 13:30:00 - Feat.: - Title: Bývanie v paneláku si vyžaduje vyššiu toleranciu voči susedom. Koho môžete požiadať o pomoc? 04 - Modified: 2024-04-19 12:51:38 - Feat.: - Title: Česi cez krízu závideli Slovákom lacné hypotéky, no situácia sa otočila. Odborník zdvíha varovný prst 05 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 07:47