StoryEditor

Najvydarenejšie jesenné vône. Očaria vás už flakónmi

15.11.2013, 23:02
Autor:
iHNed.cziHNed.cz
Pozrite si tie najzaujímavejšie voňavky, ktoré práve vstupujú na náš trh.

Originálnu vôňu, ktorú neucítite na každom rohu, by chcel každý. Mnohí z nás si však zároveň vyberajú parfumy, ktoré sú krásne aj na pohľad. Keď už za ne utrácame toľko peňazí, chceme, aby zdobili nielen nás, ale aj našu kúpeľňu či spálňu. Našťastie sa u nás predáva čoraz viac takýchto unikátov.

Pokiaľ bude najkrajšia vôňa uzavretá v nevkusnom alebo naopak až príliš obyčajnom flakóne, pravdepodobne si radšej vyberiete jej "kolegyňu". Dávno už sa nepozeráme len na funkčnosť tovaru, ktorý kupujeme, ale čím ďalej častejšie sa rozhodujeme aj podľa vzhľadu. Platí to u elektroniky, áut, oblečenia, ale aj u kozmetiky. A u parfumov obzvlášť.

Mimochodom, v pražskej predajni Ingredients teraz zoženiete aj parfum, ktorý bol v Guinnessovej knihe rekordov zapísaný ako najdrahší na svete. Volá sa No1, a v dámskom aj pánskom variante ho vyrába značka Clive Christian. Jeho základná verzia stojí takmer osemnásť tisíc českých korún (okolo 660 eur), tá najvzácnejšia sto (takmer 3700 eur). Obsahuje totiž také vzácne ingrediencie, že ich nemožno predávať vo veľkom množstve, a tak si ich môžu dopriať len tí vyvolení.

Poďme sa ale pozrieť na vône, ktoré nie sú o nič menej krásne, zato sú cenovo dostupné. Predstavujeme dámske aj pánske vône, ale rozhodne sa týmto rozdelením nenechajte obmedzovať. Vôňa určené pre mužov niekedy viac pristanú ženám a naopak.

Hermés: Jour

Ak chcete intenzívnu vôňu, ktorá vydrží naozaj dlho, bude najlepšie, keď si zaobstaráte koncentrovaný parfum, ktorý sa používa len v niekoľkých kvapkách. Práve taký je nový Jour d'Hermés, z ktorého ucítite predovšetkým biele kvety.
Dostanete ho v dvoch veľkostiach, flakón s 15 ml stojí okolo 150 eur, polovičná verzia v špeciálnom balení v tvare zlatého visiaceho zámku je za približne 130 eur.

Killian: Playing with the Devil
Ústredným motívom tejto "rajskej" vône pre ženy má byť zakázané ovocie, ktoré podľa autorov zahŕňa červený pomaranč, čierne ríbezle, broskyňu a liči. Nechýba však ani čierne korenie, santalové drevo či ruže.
Výnimočnosť minimalistickému bielemu flakónu dodáva zlaté písmo a v štýle názvu tiež telo hada. Vôňa v plniteľnom flakóne vás vyjde na zhruba 150 eur.

Yves Saint Laurent: Manifesto L'Elixir

Ako luxusný šperk s diamantom vyzerá obal novej dámskej vône Manifesto L'Elixir, ktorá je na prvý zacítenie svieža a ovocná (obsahuje mandarínky, jazmín a tuberózy), avšak luxusný nádych jej dodávajú vanilkové struky.
Výsledok je skoro taký krásny ako tvár tejto parfumovej vody, ktorou sa stala hollywoodska herečka Jessica Chastain. Parfum stojí okolo75 eur.

Byredo: 1996
Najnovšia vôňa značky Byredo vznikla v spolupráci s duom uznávaných módnych fotografov Inez a Vinoodh a pôvodne bola určená len ako vianočný darček pre ich priateľov.
Pretože sa však vôňa, ktorá má vďaka fialkám, kosatcom, koreniu či ambre pripomínať detstvo, stretla s obrovským úspechom, nezostalo nič iné ,ako ju poskytnúť aj bežným zákazníkom. Zoženiete ju za zhruba 130 eur.

Lalique: Encre Noire Šport
Toto je dôkaz, že aj športová verzia pánskych vôní môže mať krásny a elegantný flakón. Táto navyše skvelo vonia - obsahuje grapefruit, bergamot, cyprusy, levanduľu, muškátový oriešok, pižmo a kašmírové drevo. Flakón zachováva pôvodný koncept inšpirovaný starým kalamárom, len farba sa líši. Miesto čiernej prichádza k slovu sivá. Toaletná voda s 50 ml vyjde na 55 eur.

Clive Christian: X

Okrem nádherného obalu má táto vôňa, ktorá sa vyrába v dámskej aj pánskej verzii, ešte jednu veľkú výhodu: pôsobí ako silné afrodiziakum, takže si na ňu rozhodne dajte pozor. Dámske X vonia po broskyni, mandarínke, brečtane a vanilke, ktorú ale zjemňuje egyptský jazmín, ktorým vraj Kleopatra nechala prevoňať plachty svojich lodí pri plavbe za Markom Antoniom, ktorý sa do nej údajne pod vplyvom tejto vône zamiloval. Pánske X pripomína kardamom, bergamot, škoricu, céder a kosatec. Vône sa predávajú v cene okolo 300 eur.

Van Cleef & Arpels: First
Bergamot, jazmín, biela ruža, pižmo a vanilka sa skrývajú v čisto bielom flakóne limitovanej edície dámskej vône First, ktorý má oslavovať zimu a pripomínať snehové vločky. Zamatový šperk v tvare kvetu (značka Van Cleef & Arpels je totiž pôvodne šperkárska) potom optimisticky pripomína, že každá zima raz skončí a po nej príde jar. Toaletná voda s 60 ml stojí zhruba 75 eur.

ihned.cz

01 - Modified: 2005-09-13 08:07:18 - Feat.: 0 - Title: V akom stave je privatizácia
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 03:52