StoryEditor

Rolák je hitom sezóny. Toto je 5 nápadov, ako ho nosiť až do jari

08.02.2015, 23:00
Autor:
idnes.czidnes.cz

Od doby, kedy ho návrhári aj módne reťazce odsunuli na druhú koľaj, mnoho z nás zabudlo, ako univerzálny, praktický a šik kúsok to je. Reč je o roláku, ktorý sa v aktuálnej sezóne opäť dopracoval medzi veľké trendy. A vzdať sa ho nemusíte ani na jar: máme pre vás päť tipov, ako ho skombinovať.

Po vzore Francúzok
O ležérnej elegancii a skvelom vkuse obyvateliek Francúzska už sme všetci čítali až až. Napodobniť ich, to už je o niečo zložitejšie. Pomôže niekoľko trikov: kombinujte jednoduché základné kúsky (ako sú úzke džínsy alebo pastelový rolák), šetrite so šperkami a nebojte sa vysokých podpätkov. Nechce sa vám v nich behať celý deň? Obujte si tenisky a lodičky strčte do batôžku.




V štýle 70. rokov
Obdobie hippies, diska a prvých supermodeliek sa tento rok vracia do módy. Neodmysliteľne k nemu patria nohavice do zvonu. Skúste im dať šancu, aj keď ste celú poslednú dekádu bola verná strihu "skinny". S farebným rolákom a metalickými sandálikmi na širšom podpätku budete za dámu; menšia kabelka, púdrový kabátik a perly potom celý outfit dovedú k dokonalosti.
 

 

Úplne nevšedne
Ak sme sa počas uplynulých pár rokov od svetových dizajnérov niečo naučili, potom je to fakt, že možnosti módy sú neobmedzené. A tiež to, že zdanlivo nekombinovateľné kúsky spolu môžu perfektne ladiť. Skúste trochu "pritvrdiť" a k nežnému roláku pridajte kontrastnú midisukňu, vojenské šaty bez rukávov a rockerské topánky. Nebojte sa experimentovať s materiálmi, vzormi ani so siluetou.
 


Ako Snežienka
Oblečenie na hory musí byť predovšetkým praktické a funkčné. Ale kto hovorí, že nemôže byť zároveň pekné a štýlové? My teda nie. Pohrajte sa s farebnými kombináciami, módne sú pastelové odtiene a chybu neurobíte ani s klasickým nórskym vzorom. Hlavne nezabudnite, že "retro" nie je to isté, čo "passé".




Mladistvo, ale nie detinsky
Ako na to? Postavte si svoj model na kontrastoch. Požičajte si niečo málo zo školskej uniformy (v našom prípade je to plisovaná sukňa a nadkolienky), niečo z elegantného dámskeho šatníka a prihoďte pár štýlových doplnkov v duchu posledných trendov. Trebárs farebné lenonky alebo členkové tenisky.




idnes.cz

01 - Modified: 2007-02-27 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Baníci sú mŕtvi. Po troch mesiacoch
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 08:59