StoryEditor

Takto vyzerá kancelária, v ktorej by ste chceli aj bývať

31.08.2015, 10:10
Autor:
apnapn
Predstavujeme stavby nominované v prestížnej súťaži CE-ZA-AR. Hlasujte za cenu verejnosti.

Už po štrnástykrát vyhlasuje Slovenská komora architektov súťaž Cena za architektúru. Hospodárske noviny ako hlavný mediálny partner vám postupne predstavia všetky nominované diela. Tak, ako ich vidia samotní autori. Vy potom môžete rozhodnúť o Cene verejnosti.

Kategória INTERIÉR

Reming Consult Žilina

Autori: Kornel Kobák, Ivana Nemethová, Peter Vitko
Foto: Soňa Sadloňová

Zapojte sa do hlasovania. A vyberte najkrajšie dielo TU.

Kancelárie najrôznejšieho druhu sú miesta, kde mnohí trávime veľkú časť dňa. A rovnako si mnohí vieme predstaviť, že by mohla vyzerať diametrálne inak, ako tá, v ktorej sa každé ráno usádzame. Napríklad tak, ako priestory Remimg Consult v Žiline.

 

„Pre nás je blízka striedmosť, jednoduchá poetika a otvorenosť celého konceptu založená na minimalistickom a precízne vypracovanom návrhu celého interiéru,“ opisuje rozhodne zaujímavý priestor jeden z jeho autorov Kornel Kobák. „Náš interiér je skôr o tom, čo v ňom nie je zabudované a vnesie doň aktuálny život. V ateliéri sa venujeme návrhom samostatných interiérov len zriedkavo, vnímame interiér skôr ako súčasť architektúry,“ vysvetľuje a dodáva, že o to viac ich teší nominácia v prestížnej súťaži.

Tak sa na to pozrime - otázka znela, ako vytvoriť kancelárie v novostavbe, ktorá neuznáva (typo)logické princípy kancelárskej prevádzky? Autori sa pokúsili z nevýhod urobiť prednosti - tak napríklad celá dispozícia sa „točí“ okolo vloženého „vagóna“, do ktorého sa okrem centrálneho svetlíka prevtelilo viacero funkcií.

Okolo neho sú potom dômyselne rozmiestnené otvorené aj zavreté ateliéry, rokovacia miestnosť, ale aj kuchynka či oddychové zóny. Kornel Kobák si celú realizáciu pochvaľuje: „Možno najpríjemnejšou spomienkou bola dobrá spolupráca medzi investorom, dodávateľom a nami architektmi. Interiér vznikal od počiatočných úvah až po dokončenie realizácie v priateľskej a profesionálnej atmosfére. Dúfame, že z tejto pohody sa čo najviac prenieslo aj do samotného interiéru.“

Na architektúre je podľa neho najlepšie, ak ju netreba vysvetľovať, keď hovorí sama za seba svojou rečou. Tento interiér to zvláda na výbornú.

 

Pozrite si aj miesto v Bratislave, kde nájdete kúsok Londýna

 

 

 

 

 

01 - Modified: 2007-09-05 12:42:00 - Feat.: 0 - Title: Súd zakázal plánovanú trasu protestného pochodu
01 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 02 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 03 - Modified: 2024-04-15 14:00:00 - Feat.: - Title: Keď sa stavba "zvrhne", a tým do seba všetko zapadne: Táto premena chalupy na domov vás doslova nadchne 04 - Modified: 2024-04-06 22:00:00 - Feat.: - Title: Návrh inšpiratívneho interiéru v novostavbe v Záhorskej Bystrici: Architekti stavili na remeslo a čisté línie 05 - Modified: 2024-03-28 23:00:00 - Feat.: - Title: Radikálne vylepšenia v interiéri: Jedno z najpredávanejších SUV na Slovensku sa zmenilo
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 13:06