StoryEditor

Najkrajšie róby Oscarov? Vládli veľké výstrihy a odhalené nohy

23.02.2015, 08:19
Autor:
iDnes.cziDnes.cz

Každý rok to je najokázalejšia módna prehliadka roka. Na slávnostné odovzdávanie zlatých sošiek Oscarov sa starostlivo pripravujú celebrity, módni návrhári aj klenotníci, ktorí hviezdy obliekajú do tých najdrahších kreácií. Hlavnou úlohou nie je priniesť domov cenu, ale zažiariť na červenom koberci. A tento rok sa bolo na čo pozerať.


Prečítajte si aj: Oscary 2015: Najlepším filmom roka je Birdman, Chlapčenstvo pohorelo


 

Všetky róby si môžete pozrieť v galérii:


Tohtoročnému odovzdávaniu cien Americkej filmovej a televíznej akadémie kraľovali odvážne výstrihy odhaľujúce viac i menej bujné hrudníky, vysokánské rozparky, strihy zdôrazňujúce osí pás a predovšetkým potom noblesná elegancia Hollywoodu umocnená vzácnymi diamantmi. Veľké hviezdy, ktorým módne domy platia obrovské sumy v rádoch niekoľko sto tisíc dolárov za tento jediný večer, aj tentoraz dokázali, že im elegancia a miera vkusu nechýba.


Nebezpečne hlboké výstrihy
Rovnako ako na odovzdávaní Zlatých glóbusov v januári, aj Oscary sa niesli v štýle odvážne hlbokých výstrihov. Svoje bujné tvary ukázala v plnej kráse Scarlett Johansson, Jessica Chastain, Margot Robbie, Jennifer Lopez a mnoho ďalších dám. Treba však dodať, že hoci sa prítomným ťažko hľadelo inam než práve na dekolt, dámy bez výnimky nestratili ani kúsok elegancie a noblesy. Hlboké výstrihy dokázali do jednej "predať" s nenútenou nonšalanciou.

 




Vysoké rozparky v každom veku
Ďalšou obľúbenou témou oscarových rób sa stali odvážne rozparky, ktoré často dosahovali až do úrovne pása. Svoje nohy na červenom koberci odhalila Jennifer Aniston, Nicole Kidmaná, Emma Stone, Rosamund Pike aj Dakota Johnson. Tiež Meryl Streep vykročila s vysokým rozparkom. Všetky tak dokázali, že nezáleží na veku. Ak máte pekné nohy, ukazovať ich môžete v dvadsiatich aj po šesťdesiatke.




Delikátne odtiene nahej kože
Medzi farbami viedli jemné odtiene ladiace s tónom pleti svojej nositeľky. Skvelým príkladom, ako nosiť telovú farbu šiat, sa stala vyšportovaná Jennifer Aniston, tehotná Keira Knighley aj čerstvá mamička Zoe Saldana.



Najluxusnejšie šaty za milióny na jediný večer
Nie je žiadnym tajomstvom, že odovzdávanie Oscarov je obrovskou reklamou pre módnych návrhárov a tak sa jednotlivé značky predháňajú a preplácajú celebrity, len aby mohli ukázať v tento mimoriadne sledovaný večer to najlepšie zo svojej tvorby. Do Los Angeles už pred pár týždňami prileteli haute couture kreácie priamo z parížskeho týždňa vysokého krajčírstva a mnohé sa ešte len hviezdam šili na mieru. Julianne Moore zažiarila v bielych šatách Chanel, ktoré sa ligotali vo svetlách reflektorov vďaka neuveriteľnému počtu flitrov. Francúzsky módny dom ich na tento jediný model použil viac ako 80-tisíc.

Biela róba Lady Gaga sa vyrábala v ateliéri Alaia dva mesiace, než si ju speváčka obliekla. U Calvina Kleina vznikli biele šaty pre minuloročnú víťazku Oscarov Lupita Nyong'o, ktorú zdobilo 6-tisíc perál. Tiež Felicity Jones zažiarila v bohato zdobenej róbe zn. Alexander McQueen a biela toaleta Marion Cotillard ukázala neuveriteľné možnosti haute couture ateliéru Dior.





Nežná ruža
Pastelovo ružovú dokonale vyniesla topmodelka Karolína Kurková, ktorú obliekala americká značka Marchesa, držiteľka Oscara Gwyneth Paltrow v delikátnych šatách od Ralph & Russo aj Kerry Washington v modeli od Miu Miu. Zdanlivá jednoduchosť šiat skvele podčiarkla pôvab slávnych krások.




Ľadové pastely
Okrem ružovej sa často na červenom koberci objavovali róby v ľadovo modrých tónoch. Či už minimalistický model Toma Forda na Reese Witherspoon, vyšívaná haute couture kreácie Zuhair Murad na modelke Chrissy Teigen či vrstvené hodvábne šaty Octavie Spencer, všetky šaty umocnili neutíchajúcu obľubu v delikátnych tónoch modrej.



Temne dramatické
Nestarnúcu klasiku predstavuje čierna a temne modrá, tá však rovnako ako vlani červenému kobercu nedominovala. Napriek tomu si však svoje miesto zaslúži a to vďaka celebritám, ktoré si pre 87. odovzdávanie cien akadémie vybrali práve tmavé modely luxusných šiat. Kým vlani očarila Cate Blanchett romantickou róbou s výšivkou, tento rok stavila na minimalistické čierne šaty od Johna Galliana pre Maison Margiela. Nápadný náhrdelník s tyrkysmi, akvamarínami a diamantmi z klenotníctva Tiffany celkový vzhľad umocnil.

V čiernej sa objavila tiež Margot Robbie v šatách od Saint Laurent a náhrdelníkom Van Cleef & Arpels za jeden a pol milióna dolárov aj Jessica Chastain, ktorú tradične obliekli u Versaceho. V dramaticky temnej róbe sa na červenom koberci objavila speváčka Rita Ora aj herečka Sienna Miller.


Okrem honosných šiat sa tiež hviezdy ozdobili okúzľujúcimi šperkami od slávnych klenotníkov. Aj oni sa každoročne uchádzajú o priazeň najslávnejších herečiek. Tohtoročná prehliadka skvostov perfektne doladila jednotlivé šaty a zdôraznila krásu svojich nositeliek. Tohtoročné Oscary a ich hviezdni hostia sa môžu stať inšpiráciou pre všetky ženy. Bez ohľadu na vek a veľkosť šiat môžete vyzerať sexy a elegantne zároveň.

Cindy Kerberová, idnes.cz

01 - Modified: 2007-03-22 06:45:27 - Feat.: 0 - Title: Chlapci, položte tie tyče a choďte domov
01 - Modified: 2024-03-28 21:29:00 - Feat.: - Title: Christopher Nolan a jeho žena Emma Thomasová dostanú Rad britského impéria 02 - Modified: 2023-10-10 10:14:54 - Feat.: - Title: KVÍZ Otestujte sa, čo viete o oscarovom hercovi a sex symbole Paulovi Newmanovi 03 - Modified: 2023-08-15 05:52:00 - Feat.: - Title: Alejandro Iňárritu, mexický oscarový režisér, dnes slávi šesťdesiatku 04 - Modified: 2023-01-24 14:31:55 - Feat.: - Title: Toto sú nominácie na tohtoročné Oscary. Zlatú sošku môže získať aj film s minimálnym rozpočtom či animák o penisoch 05 - Modified: 2022-11-09 10:05:55 - Feat.: - Title: Hollywodsky herec Sean Penn daroval svojho Oscara ukrajinskému prezidentovi Zelenskému
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 23:59