StoryEditor

Vneste si do bytu Francúzsko. Päť tipov, ako si zariadiť byt po provensálsky

12.08.2015, 00:02
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk
Sprievodca interiérovým dizajnom. Prinášame vám druhý diel seriálu o bývaní, v ktorom vám predstavujeme štýly od glamouru po minimalizmus.

Provensálsko. Miesto, kde to dobre vonia (pre šíre polia levandule), chutí (pre výborné syry, vína, či bylinky), a hlavne pekne vyzerá. Veľa ľudí v tejto časti Francúzska našlo svoju inšpiráciu nielen v umení, ale napríklad aj v dizajne. Preto v tomto pokojnom, teplom a elegantnom prostredí mohol vzniknúť veľmi atraktívny a v súčasnej dobe na Slovensku aj populárny provensálsky štýl interiérového dizajnu.



Tento vidiecky štýl charakterizuje akýsi pokojný život na vidieku a má byť reakciou na moderný rýchly svet. Súčasného človeka vracia do 19. storočia a spája s nostalgiou vidieka tohto obdobia. Preto sa aj najviac hodí práve do vidieckeho prostredia, kde má podčiarkovať pocit útulnosti a tepla domova. Aj tu je však dobré byť opatrný a neskĺznuť do horlivého a gýčového zariaďovania mestského bytu vidieckym štýlom.
 


Prečítajte si aj: Sedem originálnych tipov, ktoré zmenia váš byt. Bude plný luxusu a blahobytu



Provensálsky štýl nie je pre hocikoho. Uprednostňujú ho ľudia s romantickou dušou. Je hlavne pre ženy - manželky, ktoré rady trávia čas staraním sa o domácnosť a svoju rodinu. Takýto štýl je typickým aj pre ľudí, ktorí radi trávia čas spolu so svojou rodinou v útulnom domove. Naopak, ak je človek väčšinu času mimo domu, tak je tento štýl zariadenia interiéru úplne nevhodný. Hlavne preto, že si vyžaduje dostatok času na jeho udržiavanie. Už len pre to množstvo doplnkov. Najbežnejšou dekoráciou je v rámci provensálskeho štýlu samozrejme levanduľa, ktorej kytica môže mať živú alebo sušenú podobu. Obľúbené sú tiež prútené košíky, kvety, zrkadlá, svietniky, doplnené o čiernobiele fotografie.

Vo fotogalérii nájdete päť rád, s ktorými si aj váš byt môžete premeniť na provensálsku oázu.

Pripravené v spolupráci s:

www.cuinteriors.com

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Príďte zažiť, ako sa bude bývať vo Vydrici! 02 - Modified: 2024-04-17 13:30:00 - Feat.: - Title: Bývanie v paneláku si vyžaduje vyššiu toleranciu voči susedom. Koho môžete požiadať o pomoc? 03 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Ako sa vyvíja realitný trh u susedov? Česi majú lacnejšie hypotéky skôr ako my, odborník zdvíha varovný prst 04 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 05 - Modified: 2024-04-15 14:00:00 - Feat.: - Title: Keď sa stavba "zvrhne", a tým do seba všetko zapadne: Táto premena chalupy na domov vás doslova nadchne
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 07:52