StoryEditor

Móda na Zlatých glóbusoch: rozparky, výstrihy a červená

12.01.2015, 07:57
Autor:
iDnes.cziDnes.cz

Odovzdávanie Zlatých glóbusov patrí popri Oscaroch medzi najsledovanejšie udalosti sezóny. Hviezdy sa dlhé týždne pripravujú na červený koberec, na ktorom môžu zažiariť, ohromiť dokonalým telom i vkusom či naopak úplne pohorieť. Tohtoročný ročník sa zapíše do histórie ako súboj hlbokých dekoltov, silných bicepsov a vysokých rozparkov.

Viac o udeľovaní cien tu.


Snímky: Reuters

72. odovzdávanie filmových a televíznych cien Zlatý glóbus začalo krátko po polnoci stredoeurópskeho času príchodom slávnych osobností na červený koberec. Aj tentokrát išlo o veľkolepý zážitok, ktorý ľahko prekoná hocijakú módnu prehliadku. Hviezdy siahli po luxusných šatách od slávnych návrhárov a honosných šperkoch za milióny dolárov. Čo všetko sa na slávnom červenom koberci v Beverly Hills objavilo?



Hlboké dekolty
Už dlho nebolo možno vidieť toľko hlbokých dekoltov ako tento rok. Celá rada viac či menej obdarených celebrít stavila na odvážne strihané šaty odhaľujúce ich prednosti. Nesporne najodvážnejšie sa ukázala Kate Hudson v modeli Versace, ktorý viac ukazoval ako zakrýval. Rovnako tak herečka Rosamunde Pike, ktorú obliekla Vera Wang, prejavila značnú dávku sebavedomia. Jej šaty vzbudili veľkú pozornosť a sama herečka obdiv, pretože len pred piatimi týždňami porodila a napriek tomu sa nebála bielych šiat.


    
A rozhodne neboli samy, kto siahol po sexi šatách. Na červenom koberci sa objavila rakúska hviezda Eurovision Conchita Wurst v tmavo zelenej róbe francúzskeho návrhára Alexisa Mabille, herečka Jessica Chastain a speváčka Lana Del Rey v rafinovane strihaných plisovaných šatách z dielne Versace.

Na červený koberec v červených šatách
Dámy pokročilého veku sa rozhodne neboja farieb. Aspoň nie tento rok v Hollywoode, pretože si celá rada z nich išla užiť slávnostný večer v šatách červených odtieňov. Helen Mirren obliekla dvojica Dolce & Gabbana do elegantnej róby s efektnou čiernou výšivkou. Jane Fonda našla svoje ideálne šaty u Versaceho a treba podotknúť, že sa jej výber rafinovaného modelu podaril na výbornú. Tiež Jessica Lange potvrdila fakt, že sa ženy nad šesťdesiat rokov nemusia zahaľovať do čiernej a béžovej.



Červené šaty na červenom koberci sa vôbec stali na tohtoročnom ceremoniáli veľmi populárnou záležitosťou, ktorej prepadli herečky aj modelky všetkých vekových kategórií i veľkostí.

Honosná strieborná
Okrem červenej sa stala jednoznačne najobľúbenejšou farbou Zlatých glóbusov strieborná v mnohých podobách. Krásky ako Diane Kruger či Reese Witherspoon siahli po minimalistických modeloch s efektnými striebornými odleskami. Vychádzajúca hviezda strieborného plátna Dakota Johnsonová si svoje šaty vybrala z haute couture kolekcie módneho domu Chanel a dokázala, že jej odtiene šedej skutočne sedia.



Charizmatická Julianne Moore si nechala ušiť oslnivú róbu od Givenchy, ktorú zdobili tisícky strieborných flitrov a pierka v mnohých odtieňoch šedej. Kate Beckinsale tiež nasledovala tento trend a siahla po modeli s vyšívaným vrškom od libanonského návrhára Elieho Saaba.

Odvážne rozparky
Vedľa odhalených dekoltov bola na červenom koberci vidieť tiež veľa viac než odvážnych rozparkov, vďaka ktorým môžeme obdivovať krásne nohy slávnych krásavíc. Jennifer Aniston, Cindy Crawford aj Jennifer Lopez predviedli svoje prednosti naozaj dokonalým spôsobom a ukázali, že ženy po štyridsiatke môžu vyzerať rovnako zmyselne ako ich mladšie kolegyne. Stačí na sebe neustále pracovať a cvičiť každý deň.




Noblesné modré tóny
Farebnej palete Zlatých glóbusov 2015 kraľovala tiež modrá. V tmavej variante predstavujú modré šaty dobrú alternatívu k čiernej, navyše viac lichotia tónom pleti. Jemné odtiene zasa evokujú ľahkosť a krehkosť. Toto všetko hviezdy a ich stylisti veľmi dobre vedia, preto modré šaty nechýbali ani tento rok.




Úplne mimo prúdu
Niektoré celebrity sa rozhodli ísť mimo hlavného prúdu a obliekli si modely, ktoré sa stali skutočne originálnymi. Herečku Naomi Watts v kanárikovo žltých šatách od Gucci nikto nemohol prehliadnuť. Emma Stone si pre zmenu miesto sukne obliekla smokingové nohavice s vyšívaným topom od Lanvin a Katie Holmes podčiarkla svoj vybraný vkus tmavopurpurovou róbou.




Biela nielen na svadbu
Už dlhšiu dobu trvá trend bielych večerných šiat. Biele róby sa stali neoddeliteľnou súčasťou spoločenskej sezóny a ako sa zdá, len tak sa svojej pozície nehodlajú vzdať. Kým Salma Hayek siahla po textúrovanej róbe od Alexandra McQueena, herečka Emily Blunt dala prednosť hladkému, nariasenému hodvábu od Michaela Korsa. Spolu s Tinou Fey, Kate Hudson a Rosamunde Pike predviedli, že sa snehovo biele šaty dajú skvele nosiť kedykoľvek a kamkoľvek.




Kilá musíte vedieť nosiť
Nie všetci v Hollywoode však nosia drobné veľkosti. Nájdu sa aj hviezdy, ktoré s hrdosťou nosia kilá navyše a neboja sa ani neľútostného drobnohľadu, akému sú podrobené na červenom roberci. Herečky na čele s Melissou McCarthy a Danielle Brooks ukázali, že ani kilá navyše nemusia byť prekážkou k tomu, aby dámy vyzerali elegantne a šik.



Červený koberec 72. ročníka Zlatých glóbusov opäť poskytol veľa inšpirácie, ako sa obliecť do spoločnosti bez ohľadu na váš vek, veľkosť šiat či preferovaný štýl obliekania. Predovšetkým potom priniesol skvelý pohľad na krásne šaty a luxusné šperky, ktoré sa takto pokope už nikdy nikde nezídu. Už dnes sa môžeme tešiť na ešte veľkolepejší večer - odovzdávanie Oscarov, ktoré prebehne 22. februára 2015.

idnes.cz

01 - Modified: 2007-02-12 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Plast vytláča korkovú zátku
01 - Modified: 2017-02-13 08:02:32 - Feat.: - Title: Grammy Awards 2017 v obrazoch: Pozrite si to najlepšie a najhoršie z červeného koberca 02 - Modified: 2017-01-22 06:51:29 - Feat.: - Title: Prestížne ceny v Hollywoode. Pozrite si netradičné róby, ktoré doplnili nečakané momenty 03 - Modified: 2016-01-25 07:12:24 - Feat.: - Title: Ples v opere je tu už roky. Takto sa naň obliekali slovenské dámy 04 - Modified: 2016-01-10 12:21:33 - Feat.: - Title: Vládla biela, zlatá či ružová. Pozrite si najkrajšie róby Plesu v opere 05 - Modified: 2015-05-21 10:06:11 - Feat.: - Title: Svet má nový škandál. Trpia ženy s podpätkami
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 17:43