StoryEditor

Toto sú najlepšie platené modelky, ktoré menia svet. Aj sociálne siete

19.09.2015, 19:29
Autor:
lucluc

Modelka Gisele Bündchen je už po deviaty raz v rade najlepšie platenou modelkou sveta. Podľa magazínu Forbes Brazílčanka medzi júnom 2014 a 2015 zarobila 44 miliónov dolárov, čo je toľko, koľko má ďalších 6 modeliek v rebríčku dokopy. Po rokoch už síce skončila s prehliadkami, ale stále má lukratívne zmluvy s módnymi domami a sama podniká.


Rebríček najlepších modeliek so zárobkom 5 miliónov dolárov a viac:




#Neporaziteľná 

Brazílčanka a jedna z najúspešnejších a najuznávanejších modeliek dneška, Gisele Bündchen, sa venuje modelingu od konca 90. rokov a od roku 2002 sa pravidelne objavuje v rebríčku Forbes najlepšie platených modeliek. Svoj tohtoročný zárobok získala vďaka lukratívnym reklamám a vlastnej línii spodnej bielizne. Ale o tri milióny dolárov menej ako minulý rok.

35-ročná vyznávačka jógy a zdravého životného štýlu bola v minulosti päť rokov priateľkou herca Leonarda diCapria, dnes je už niekoľko rokov ženou amerického športovca Toma Bradyho, s ktorým sa pravidelne objavujú v rebríčku najvýnosnejších párov šoubiznisu a v roku 2011 ho viedli. Spolu majú dve deti. 

Tento rok sa rozhodla, že končí s prehliadkami, ale do módneho dôchodku sa ešte nechystá. Všestranná Brazílčanka má naďalej lukratívne zmluvy s módnymi domami ako Chanel, Carolina Herrera, Emilio Pucci a Balenciaga a inými. S 5,5 milióna fanúšikov na Facebooku a 6 miliónmi Instagramových nasledovníkov ide Gisele aj ďalej - svoje meno zmenila na značku: dostáva provízie z predaja sandálov, ktoré navrhuje pre brazílsku obuvnú značku Grendene a jej línia spodného prádla Hope lingerie – Gisele Bundchen Intimates jej vynáša tiež.
 


 

 

# Nezameniteľná 
Cara Delevingne, mladá 23-ročná Britka s podrezaným jazykom, neobyčajnými grimasami a vtipmi i originálnym obočím, sa pripojila k najlepšie plateným modelkám s 3,5 milióna dolárov len minulý rok. Tento rok bol však pre ňu ešte úspešnejší. Zarobila 9 miliónov dolárov, nielen vďaka modelingu, ale aj herectvu a instagramingu. Objavila sa v kampaniach pre 13 rôznych značiek, vrátane veľkých reklám pre DKNY, Burberry a Topshop a YSL.

A zdá sa, že práve herectvo sa jej zapáčilo. Po malej úlohe v snímke Anna Karenina v roku 2012 sa už stihla objaviť v ďalších štyroch filmoch. Aktuálne žiari v hite Papierové mestá podľa rovnomennej knihy úspešného autora Johna Greena. Naplánovaných má však už ďalších minimálne päť filmov. Najbližšie sa objaví v snímke London Fields s Johnnym Deppom, s Willom Smithom či Jaredom Letom zase vo filme Suicide Squad. Zahrala si aj v klipe svojej kamarátky Taylor Swift či kapely Die Antwoord.

S takmer 20 miliónmi Instagramových nasledovníkov, 3,8 milióna nasledovníkov na Twitter a štvrťmiliónom fanúšikov na Facebooku patrí k najvýznamnejších modelkám na sociálnych sieťach, prekonala ju iba Kendall Jenner, nováčik rebríčka.
 

 

All you need is love

Video uverejnené používateľom Cara Delevingne (@caradelevingne),

 


# Nováčik
Novou v zozname je teda už spomínaná len 19-ročná Kendall Jenner, ktorá za upylnulý rok zarobila 4 milióny dolárov a umiestnila sa na 26. mieste. Pracuje napríklad so spoločnosťou Estee Lauder, Calvin Klein Jeans či promuje okuliare Karl Lagerfeld. "Generácia Kendall je viac ovplyvňovaná digitálnymi médiami, ako je televízia, časopisy alebo akékoľvek iné formy reklamy," vysvetľuje Chris Gay, generálny riaditeľ The Society Management, agentúry, ktorú Jenner reprezentuje.

Čo sa týka jej osoby, zaujímavé je však i to, že Kendall je dcérou Kris Jenner a Caitlyn Jenner (ktorá pred operáciou na ženu bola známym športovcom Bruceom Jennerom), jej sestrami sú Kylie Jenner (tiež modelka) a známe Kardashianky.

 

 

 

Fotka uverejnená používateľom Kendall Jenner (@kendalljenner),

 


S takmer 60 miliónmi fanúšikov na sociálnych sieťach (na Instagrame, Twitteri a Facebooku), je je ideálnu osobou pre mnohé značky. Na svojom konte má aj jednu najlajkovanejších fotiek v histórii Instagramu, táto sa páči viac ako trom miliónom ľudí.

 

 

01 - Modified: 2007-09-20 15:41:00 - Feat.: 0 - Title: Csáky: Zákon o Hlinkových zásluhách prvýkrát prijali už za slovenského štátu
01 - Modified: 2016-11-16 12:32:36 - Feat.: - Title: Forbes NEXT - chystá se nový magazín se zaměřením na technologie a inovace 02 - Modified: 2016-11-07 04:52:31 - Feat.: - Title: Jako americký buran - šéfredaktor Forbesu zve na debatu k americkým volbám (video) 03 - Modified: 2016-09-05 09:27:37 - Feat.: - Title: Vydavatel Forbesu má nižší zisk. Dolů ho táhl Newsweek 04 - Modified: 2016-04-04 16:13:38 - Feat.: - Title: Slováci, ktorí dobyli Česko: každý jeden úspech je založený na 5 neúspechoch 05 - Modified: 2016-07-27 14:01:24 - Feat.: - Title: Slováci, ktorí dobyli Česko: každý jeden úspech je založený na 5 neúspechoch
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 11:58