StoryEditor

Zútulniť novobyt nemusí byť ľahké. Inšpirujte sa slovenskou premenou

15.12.2015, 23:00
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk

Kúpili ste byt v novostavbe a neviete si poradiť s jeho zariadením? Ponúkame vám inšpiráciu z dielne architektky CU INTERIORS Márie Velickej, ktorá navrhovala interiér pre mladú ženu s jasnou predstavou o príjemnom a útulnom bývaní. Dvojizbový byt sa nachádza v novostavbe s výhľadom na jazero. V tesnej blízkosti je lesopark a hrádza, kde si človek môže veľmi dobre oddýchnuť.


 

Hneď na začiatku vytvárania interiéru si architektka zadefinovala farebnosť v zemitých tónoch a materiály, ktoré umocnia teplo domova. Ako doplnkové farby si zvolila žltú a tyrkysovú. Pri výbere a navrhovaní zariaďovacích predmetov vychádzala z už existujúceho dispozičného riešenia bytu a rozmiestnenia vypínačov, zásuviek, elektrických rozvodov, aby sa vyhla búraniu a stavebným úpravám. Použila kombináciu typového a atypického nábytku.

Pri vstupe do bytu bola použitá kvalitná gresová dlažba, ktorú ukončila za ostrovčekom kuchynskej linky. Rovnaký typ dlažby, len v inom farebnom odtieni, použila aj v kúpeľni a na toalete, aby farebne oddelila chodbu od sociálnych zariadení. Ďalej pokračovala s laminátovou podlahou v obývačkovej časti a súčasne aj v spálni.

Pri navrhovaní chodbovej zostavy sa zamerala len na voľné odkladanie vecí a funkčné sedenie pri prezúvaní. Vo vstupe sa nachádza samostatný veľkorysý šatník.

Za sedacou súpravou bol pôvodne umiestnený vysoký radiátor, ktorý bránil posunutiu sedacej súpravy ku stene. Musela by sa celá sedacia súprava posunúť smerom ku kuchynskej linke a tým by byt prišiel o priestor pre jedálenský stôl. Radiátor sa prekryl, tak aby sa neznížila jeho funkčnosť a doplnil sa po celej šírke sedačky obkladom s policou na príležitostné odkladanie. Keďže bolo potrebné miesto na pevný počítač, vyriešilo sa to stolíkom na kolieskach špeciálne určeným pre tieto účely. Sedacia súprava je látková, doplnená príležitostným sedením. Obývačková zostava je z typového nábytku.
 


Prečítajte si aj: Byt v Petržalke prešiel premenou. A vznikol svieži priestor



Kuchynská linka sa zvolila v lesklom prevedení a doplnená kamennou pracovnou doskou. Ako zástenu architektka zvolila lacobel. Spálňa je doplnená vysokými zrkadlami pre jej optické zväčšenie. Použili sa dva rôzne nočné stolíky, pričom jeden je celý podsvietený a má v sebe integrované nabíjacie zariadenie na mobilný telefón a počítač. Skrinka pod televízor má perforované predné dvierka, aby sa ľahšie ovládala čierna technika. Za posuvnými dverami sa nachádza šatník prislúchajúci k spálni. V kúpeľni a na toalete sa stavilo na čistý a jednoduchý priestor bez zbytočných dekoratívnych prvkov.

Pripravené v spolupráci s:

www.cuinteriors.com/sk/
www.interierovydizajn.com

 

01 - Modified: 2007-12-07 12:27:00 - Feat.: 0 - Title: SDKÚ-DS: Pripravuje sa skrytá privatizácia letiska v Bratislave
01 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 02 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Takto sme mali fičať Bratislavou: Pozrite si archívne zábery a vizualizácie nepostaveného metra 03 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Príďte zažiť, ako sa bude bývať vo Vydrici! 04 - Modified: 2024-04-17 13:30:00 - Feat.: - Title: Bývanie v paneláku si vyžaduje vyššiu toleranciu voči susedom. Koho môžete požiadať o pomoc? 05 - Modified: 2024-04-19 12:51:38 - Feat.: - Title: Česi cez krízu závideli Slovákom lacné hypotéky, no situácia sa otočila. Odborník zdvíha varovný prst
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 06:11