StoryEditor

Vyhrajte s HN knihu. Vyberte najkrajšiu stavbu Bratislavy a Slovenska (súťaž)

09.08.2011, 00:00
Autor:
kulkul
Zapojte sa do súťaže "Najkrajšia stavba Bratislavy a Slovenska podľa čitateľov HN" a vyhrajte monografiu známeho slovenského architekta Emila Belluša, v ktorej je bohatý textový i obrazový materiál.

Hrajte o monografiu zakladateľa slovenskej architektúry 20. storočia

Ak chcete získať publikáciu o Emilovi Bellušovi, napíšte nám svoj tip na najkrajšiu budovu v Bratislave alebo najkrajšiu a najzaujímavejšiu budovu v rámci Slovenska. Pripojte k tomu krátke (aspoň 5 - 10 vetové) odôvodnenie, prečo si titul "Najkrajšia stavba Bratislavy a Slovenska podľa čitateľov HN" zaslúži práve váš tip. Svoje tipy posielajte do konca týždňa na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., najzaujímavejšie príspevky odmeníme.

Hlavná cena: Monografia Emila Belluša

Emil Belluš bol zakladateľom slovenskej architektúry 20. storočia - podáva syntetický pohľad na jedného z kľúčových predstaviteľov slovenskej architektonickej histórie. V bohatom textovom i obrazovom materiáli (vyše 500 fotografií) predstavuje autor M. Dulla dielo i život známeho architekta, ktorý sa zaslúžil o autentickú slovenskú architektúru, o uvedenie moderny i o založenie celej série národných architektonických inštitúcií architektov. Taktiež výrazne prispel k ich formovaniu od medzivojnového obdobia až po 70. roky vrátane neskoršieho odkazu. V závere publikácie je uvedený chronologický súpis diel a bohaté registre.

menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 07:01