StoryEditor

Ako žije slovenská dizajnérka: doplnky si príliš nekupuje, obklopila sa však úchylkou po mame

29.01.2019, 23:00
Autor:
apeape
Tamara Bodnárová tvorí oblečenie pre ženy, ktoré sa neboja byť samy sebou. Pochádza z východu Slovenska, už 12 rokov však žije v Prahe.

Slovenská módna návrhárka Tamara Bodnárová žije v Prahe už dvanásť rokov. Pre Lidovky sa vyjadrila, že ju považuje za svoj domov.

Na svojom byte najviac miluje veľké okná. "Ten byt sme vybrali práve kvôli nim. Baví ma totiž mať kontakt s okolitým svetom aj z pohodlia domova."

Fotografie bytu si pozrite v galérii:

​V jej byte sú rastliny snáď všade. "Bez nich by to nešlo. Rastlín nie je nikdy dosť a ja vždy pre novú zeleň nájdem miesto. Túto úchylku som zdedila po mame," hovorí.

"Najlepšie sa cítim v obývačke na gauči. Mám tam svoje miestečko, obklopené rastlinami a knihami. Často doma pracujem v kuchyni za stolom a gauč je pre mňa symbol odpočinku.

Najradšej ho zdieľam s priateľom a naším psom. Popíjame pri tom prosecco a počúvame hudbu. To je ďalšia nevyhnutnosť a základ spokojného života," dodáva návrhárka.

Doplnky si do bytu príliš nekupuje. "Väčšinu vecí máme už dlho, niekto nám ich daruje, alebo si ich privezieme z ciest. Najčastejšie sú to rôzne obrázky a plagáty. Prípadne veci do kuchyne," vysvetľuje.

A dodáva: "Predtým, ako sme sa sem presťahovali, často sme nechávali veci pri smetiaku a vždy do pol hodiny zmizli. Sama som si však domov žiadne veci z ulice nikdy nevzala.

Občas "nakupujem" doma u rodičov, veci si vymieňame, alebo si niekto privlastní to, čo iný nepotrebuje. Skoro všetky rastliny som adoptovala práve od rodičov. Často sa potom naše rozhovory točia okolo toho, ako sa rastlinám darí, a aké nové by sme ešte chceli."

Úplne najradšej v byte má však drevenú knižnicu, ktorú si s partnerom dali robiť na mieru. "Veľmi dlho sme na ňu čakali, ale stálo to za to.

Je srdcom celého bytu a plná vecí, ktoré sú nám blízke. Sú tam naše obľúbené knihy, časopisy, obrázky, rastliny a ďalšie drobnosti. 

Je v nej dokonca aj skrytý bar, takže všetko, čo človek potrebuje k spokojnému odpočinku a dobrému pocitu, je na dosah ruky," hovorí Bodnárová.

Rovnako ako knižnicu má v obľube aj svoj kávovar. "Veľmi nepravidelne na ňom testujem svoje baristické schopnosti. Kávu si často privážam z ciest, takže mi vždy pripomenie nejaké konkrétne miesto.

Nevyhnutným detailom je aj tabuľová stena, na ktorú píšeme menu vždy, keď k nám príde niekto na obed alebo na večeru. Kamaráti nám tam zároveň môžu niečo namaľovať alebo nechať odkaz," uzatvára.

Tamara Bodnárová

Tamara Bodnárová pod značkou TAM ARA tvorí oblečenie pre ženy, ktoré sa neboja byť samy sebou. Orientuje sa na prírodné materiály, najmä vlnu, ktorá sa stala jej vášňou.

Toto nadšenie pre kvalitné prírodné materiály sa snaží šíriť medzi ľuďmi. Pred navrhovaním sa venovala financiám, ktoré tiež vyštudovala. Narodila sa na východe Slovenska, ale v Prahe žije a tvorí už 12 rokov.

01 - Modified: 2021-03-09 15:18:32 - Feat.: 0 - Title: Chalupu, maštaľ aj šopu premenili na zhmotnený sen o bývaní na horách
01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Príďte zažiť, ako sa bude bývať vo Vydrici! 02 - Modified: 2024-04-17 13:30:00 - Feat.: - Title: Bývanie v paneláku si vyžaduje vyššiu toleranciu voči susedom. Koho môžete požiadať o pomoc? 03 - Modified: 2024-04-19 12:51:38 - Feat.: - Title: Česi cez krízu závideli Slovákom lacné hypotéky, no situácia sa otočila. Odborník zdvíha varovný prst 04 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 05 - Modified: 2024-04-15 14:00:00 - Feat.: - Title: Keď sa stavba "zvrhne", a tým do seba všetko zapadne: Táto premena chalupy na domov vás doslova nadchne
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 01:33