Podkrovný byt sa predával v stave shell and core, teda v základnej úprave bez finálnych úprav interiéru.Archív Jan Bek architekt
StoryEditor

Architekt prijal výzvu: Pozrite sa, čo vytvoril z 45 metrov štvorcových holého podkrovia

15.12.2020, 16:00
Autor:
redred
Priestor bol na začiatku úplne bez úprav v priestore staršieho domu. Finálny výsledok je ohromujúci.

Architekt si v Prahe vyhliadol pre seba a priateľku podkrovný byt v staršom dome. Kúpil ho v stave shell and core, teda bez finálnych úprav interiéru. Na priestore s rozlohou 45 metrov štvorcových vznikol byt 2 + kk, ktorému nič nechýba, uvádza iDnes.cz.

Dokonalý priestor na malej ploche

Majiteľa čakali kompletné stavebné práce, vďaka ktorým mohol všetko vopred do detailu premyslieť a čo najlepšie využiť celý priestor. Priestor pôvodnej chodby je po novom prepojený s maximálne využitou obývacou kuchyňou.

V galérii si pozrite neuveriteľnú premenu holého priestoru na plnohodnotný byt:

"Vznikol tu dominantný preklad, ktorý sme stolársky obstavali a vytvorili tým centrálny bod celého bytu, v ktorom sa nachádza kuchynský ostrovček s časťou určenou na prípravu jedál" vysvetľuje majiteľ a architekt Jan Bek.

Na protiľahlej strane je umývacia časť s drezom, technická skriňa s kotlom a vstavaná chladnička. Všetko je zjednotené do kompaktnej steny. V obývacej časti je TV stena, ktorej dominuje tehlový obklad a otvorená knižnica pod oknami.

Obývacej izbe s priechodnou kuchynskou linkou predchádza zádverie s integrovaným topánkovníkom a tehlovými páskami obloženou stenou s drevenými vešiakmi. Ďalej je v byte kúpeľňa so sprchovacím kútom a spálne (ktorá z finančných dôvodov ešte čaká na dokončenie).

Celý interiér je ladený v kombinácii bielej a čiernej. Biele plochy sú z lakovanej MDF dosky a drevodekor zastupuje dubová dyha (tenká doštička na obkladanie nábytku, pozn. red.).

Dominuje výhradne česká výroba

Na podlahe je položený laminát, imitujúci dubovú drevenú podlahu. Kúpeľňa sa tmavou farbou úplne vymyká zvyšku bytu. "Hoci je to najmenšia miestnosť v byte a navyše bez okien, tmavej sme sa nebáli," priznáva majiteľ.

Tmavé obklady spolu s LED pásmi vytvára príjemný wellness pocit a ideálne miesto k odpočinku. "Keďže nie som zástancom chrómu a chrómových povrchov, nahradil som chróm čiernymi koncovými prvkami. Sanita je tiež tmavá. Umývadlo je betónové."

V byte je výhradne nábytok od českých výrobcov: dubové stoličky, masívne stolík aj krištáľové svietidlo. Dvere s priečnou dyhou zdobia kľučky.

Štúdio Jan Bek architekt

Pražské štúdio sa venuje ako projekcii objektov na bývanie, tak interiérovej tvorbe komerčných a súkromných interiérov. Z toho vyplýva aj rozdelenie portfólia do sekcií House, Private a Social.

Medzi interiérmi často figurujú reštaurácie, kaviarne a kancelárie. Štúdio kladie dôraz na komplexnosť služieb, okrem projekčnej fázy sú schopní dohodnúť aj odskúšaného dodávateľa a pomôcť klientovi so stavbou. Vo svojej tvorbe sa snažia dosiahnuť funkčnosť, jednoduchosť, ale nie monochromatickú strohosť.

01 - Modified: 2018-09-21 16:06:42 - Feat.: 0 - Title: Kontrast starého a nového. V Mlynici vznikol unikátny priestor pre administratívu aj byty
01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Príďte zažiť, ako sa bude bývať vo Vydrici! 02 - Modified: 2024-04-17 13:30:00 - Feat.: - Title: Bývanie v paneláku si vyžaduje vyššiu toleranciu voči susedom. Koho môžete požiadať o pomoc? 03 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Ako sa vyvíja realitný trh u susedov? Česi majú lacnejšie hypotéky skôr ako my, odborník zdvíha varovný prst 04 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 05 - Modified: 2024-04-15 14:00:00 - Feat.: - Title: Keď sa stavba "zvrhne", a tým do seba všetko zapadne: Táto premena chalupy na domov vás doslova nadchne
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 23:26