OUTOFBOX, Lotyšsko Fotograf: Māris Ločmelis
StoryEditor

Dom zapustili do svahu, z každej strany má inú tvár. Stále však zostáva ultramoderný

31.07.2018, 00:01
Svetlo, výhľady a puristické materiály.

 Architekti z ateliéru OUTOFBOX vytvorili rezidenčný projekt, ktorý okamžite zaujme, ale zároveň si cení okolitú prírodu. Dom, zasadený do pôvabnej krajiny, sa nachádza neďaleko mesta Cēsis na severe Lotyšska.

Aby si majitelia mohli neobmedzene a komfortne celoročne užívať krásy meniacej sa prírody, boli v projekte využité vysoko tepelne izolované posuvné systémy Schüco. Automatizované posuvné elementy so zasklením od podlahy až k stropu doslova rozpúšťajú optickú bariéru medzi obytným priestorom a prírodou. 

Cēsis. Stredoveký prístav a obchodné mesto na severe Lotyšska. Leží v romantickom prostredí kopcov a nížin nad riekou Gauja, ktorá svoj názov prepožičiava aj priľahlému národnému parku Gauja National Park.

Architekti ateliéru OUTOFBOX si boli dobre vedomí tohto výnimočného prostredia, a tak rodinný dom tvorili s maximálnym rešpektom k miestnej krajine a topografii stavebnej parcely. Orientácia svahu a zapustenie do strmého terénu na brehu rieky priam nabádalo k variabilite, vďaka ktorej má dom z každej strany inú „tvár“.

Pozrite a prečítajte si v galérii na akých princípoch postavili túto úchvatnú minimalistickú a ultramodernú vilu. 

menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 07:45