StoryEditor

Dom na Slovensku, v ktorom vládne exkluzivita, prírodné materiály a dizajnérske kúsky

15.05.2018, 00:01
Autor:
řezřez
Náročný klient doteraz býval v byte. Má dve deti a zariaďuje si svoj prvý dom.

Štúdio Tolicci z Vrútok pri Martine rozhodne nedostalo jednoduchú úlohu, no so zadaním sa vysporiadalo so cťou, píše portál idnes.cz.

„Klient si želal vytvoriť príjemný teplý interiér s použitím prírodných materiálov, pretože má rád hory. Dispozícia už bola daná, našou úlohou bolo navrhnúť do tohoto priestoru vybavenie interiéru," vysvetľuje Tomáš Belica zo štúdia Tolicci.

Základom interiéru sa stali zemité, teplé odtiene farieb. Tmavé drevo v podobe prírodnej morenej orechovej dýhy sa stretáva s čiernym a špeciálnym zeleným prírodným mramorom aj tmavými pastelmi prírodných farieb.

V galérii si pozrite fotografie exkluzívneho domu. 

Projekt jeho autori prihlásili do súťaže Interiér roku, ktorý organizuje Institut bytového designu pre českých a slovenských architektov a bytových dizajnérov.

Dizajnové kúsky a živý mach
Architekti pozorne vyberali všetky detaily, solitér či doplnky. „Interiér sme napríklad doplnili o dizajnérske kúsky v podobe ručne vyrábaných talianskych ale aj slovenských či českých sietidiel. Zaujímavá je aj exkluzívna sanita v organických tvaroch, ktorá dopĺňa svojimi oblinami prirodzený a elegantný ráz interiéru," upozorňuje.

V detských izbách žiari slávne svietidlo v podobe balónikov Memory od Borisa Klimka. Slovenský dizajnér ho navrhol pre českú firmu Brokis. V obývačke nechýbajú svietidlá Muffins Lucie Koldovej (opät od Brokisu).

V interiéri sa stretnete podľa priania klienta s prírodnými prvkami v podobe obkladov z machu, ktoré sa budú v priebehu rokov meniť. Nechýbajú ani mramorové obklady či doplnky z kameňa, ako si prial investor. 

V priestore vyniknú tiež rôzne dizajnové prvky, opäť v organických tvaroch. 

Interiér dopĺňajú aj unikátne umelecké diela zo skla. Navrhli a vyrobili ich na objednávku s použitím zlata. Domu dodávajú punc luxusu a výnimočnosti. Rovnako, aj väčšina nábytku bola vyrobená na mieru. 

Technické informácie: 

Typ projektu: rodinná rezidencia

Lokalita, Vrútky, Martin

Dokončenie: 02/2017

Plocha: 193 m2

menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 14:32