StoryEditor

Dom, v ktorom sa všetko točí okolo kúpeľní. Inšpirujte sa modernými trendmi

07.10.2017, 00:01
Josef a Milada hľadali pokojne miesto s krásnym výhľadom a priestrannou záhradou.

Oproti iným investorom, nekládli dôraz na obývačku, ale skôr na kúpelne a domáci wellness. Sú totiž vášnivými športovcami a vychutnávajú si oddych. 

Dvojpodlažnú novostavbu na Južnej Morave, na Znojemsku, dokončili iba nedávno. Na prízemí je veľká obývačka, v ktorej sa schádza celá rodina. Chladné dni si tu spríjemňujú romantikou praskajúcich polien v krbe, televíziu k šťastiu vôbec nepotrebujú. 

Celé prízemie má na podlahe veľkoformátovú dlažbu zo séri Di Pietra s dekorom prírodného kameňa. Keďže majú podlahové kúrenie, je to ideálna voľba materiálov.

Iveta Kopicová

Manželia si splnili svoj sen a zariadili si domáce wellness centrum so saunou. Nechádza sa na prízemí a má priamy výstup do záhrady. Okrem toho majú na poschodí aj veľkú kúpelňu, v ktorej radi oddychujú po športe, popíjajú víno a z francúzskeho okna obdivujú výhľad na vlastnú vinicu.

„S mojou ženou sme vždy chceli kúpeľňu, do ktorej budeme chodiť spoločne oddychovať, relaxovať, kochať sa jedinečným výhľadom a na chvíľku zabudnúť na starosti všedných dní. Sny sú nato, aby sme ich mohli realizovať," hovorí spokojne Josef.

Iveta Kopicová

​V novom dome vybudovali kúpeľňu pre seba aj pre hostí a tiež pre deti, aby v nej mohli nerušene vystrájať.

Kúpeľňa ako relaxačná miestnosť

Dominantou rodičovskej kúpeľne na poschodí je vaňa. Stojí oproti preskleným dverám, ktoré vedú na terasu. Na priestore 18 m2  si majitelia zariadili dizajnovo atraktívnu tenkostenú priestranú vaňu Laufen z kolekcie Palomba Collection. Z rovnakej série si vybrali aj totemové umývadlá.

"Keď som prvýkrát videla vizualizáciu našej kúpeľne, hneď som si ju zamilovala. Všeobecne preferujem pravidlo, že menej je viac a presne to tento návrh spĺňal. Vaňa ma úplne nadchla, i keď som spočiatku mala obavy z toho, ako si na vaňu v priestore zvyknem. Mám rada, že si tu môžem v pokoji poležať, prípadne aj čítať knihu. Mať jednoducho čas pre seba a obklopiť sa príjemným prostredím. A teraz sa mi to splnilo," opisuje Milada. 

Kúpeľňa pre návštevy je na prízemí hneď vedľa hosťovskej izby. Ponúka všetko potrebné: priestranný sprchový kút, WC a skrinku na doplnky. 

"V hosťovskej kúpeľni oceňujem praktickú dlažbu. Je lesklá, ale pritom na nej nie sú vidieť prípadné nečistoty. Pôsobí teplým dojmom, čo je veľmi príjemné," dopĺňa majiteľka.

Bezpečie pre deti 

Pri návrhu detskej kúpeľne nemali žiadne pochynosti o správnej voľbe. Architektka do nej navrhla zapustenú vaňu a dve samostatné umývadlá. "Keď naše deti vyvádzajú, voda špliecha všade okolo. Kvôli bezpečnosti som trvala na tom, aby bola vaňa zabudovaná, nie voľne v priestore ako je to u nás. Vďaka dvom umývadlám skončili ranné hádky o tom, kto si bude prvý čistiť zuby," dodáva s úsmevom pani Milada. 

V galérii si pozrite fotografie z originálneho domu. Sú veľmi inšpiratívne. 

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Príďte zažiť, ako sa bude bývať vo Vydrici! 02 - Modified: 2024-04-17 13:30:00 - Feat.: - Title: Bývanie v paneláku si vyžaduje vyššiu toleranciu voči susedom. Koho môžete požiadať o pomoc? 03 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Ako sa vyvíja realitný trh u susedov? Česi majú lacnejšie hypotéky skôr ako my, odborník zdvíha varovný prst 04 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 05 - Modified: 2024-04-15 14:00:00 - Feat.: - Title: Keď sa stavba "zvrhne", a tým do seba všetko zapadne: Táto premena chalupy na domov vás doslova nadchne
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 13:36