StoryEditor

Detroit -- Ženeva -- Bratislava

19.03.2006, 23:00


Sezónu autosalónov tradične otvára Severoamerická medzinárodná Auto show v Detroite. Od prvých marcových dní sa konal 76. ročník jarného autosalónu v Ženeve. Ten každoročne priťahuje pozornosť odborníkov i verejnosti a všetky svetové automobilky tu prezentujú svoje najnovšie produkty. Na tento sviatok motoristov, ktorý trval do 12. marca, voľne nadväzuje autosalón v Bratislave. Uskutoční sa v dňoch 22. -- 26. marca.
Na jeho 16. ročníku vo výstavnom a kongresovom centre Incheba budú vystavené automobily značiek Alfa Romeo, Audi, Bentley, BMW, Citroën, FIAT, Ford, Honda, Chrysler, Iveco, Jaguar, Jeep, Kia, Lamborghini, Land Rover, Lexus, Mercedes, Mini, Nissan, Peugeot, Porsche, Renault, SEAT, Smart, Subaru, Suzuki, Škoda, Toyota, Volvo, VW. Premiéru budú mať značky Dodge a Ssang Yong.
Priaznivci motocyklov si prídu na svoje na 6. ročníku výstavy Motocykel. V novej hale A0, ako aj v časti haly A1, budú zastúpené značky ATV, BMW, Bombardier, CPI, Derbi, Ducati, Fuxin, Harley Davidson, Hero Pusch, Honda, JBW, JC, JL, Keeway, KTM, Kymco, Malaguti, Moto Guzzi, Piaggo, Punchy, Rieju, Siamoto, Suzuki, Velo Solex, Yamaha, Yuki.
Návštevníci sa môžu tešiť na viacero nových modelov v expozícii automobilov: Alfa Romeo Brera, Alfa Romeo 159, Audi Q7, Bentley Continental Flying Spur, BMW Z4 Coupé, BMW 320i, Citroën C6, Dodge Caliber, Dodge Viper, FIAT Grande Punto, Honda Civic, Chrysler 300C Diesel, Jaguar XK coupe, Jeep Commander, Lamborghini Gallardo Spyder, Land Rover --Range Rover Sport, Lexus IS 200, Mercedes GL, Mercedes R, Nissan Note, Peugeot 207, Porsche 911 GT3, Porsche Cayman S, Ssang Yong -- Kyron, Rodius, Rexton, Suzuki SX4, Suzuki Swift 4x4, Toyota RAV 4, Volvo C70 kabriolet, Volvo S80 limuzína.
Osobné a úžitkové automobily budú vystavené v halách B0, B1, Bstred, B2 a D. Autopríslušenstvo a garážovú techniku umiestnili do haly A1 spoločne so špecializovanými sekciami Tuning a LPG centrum. Karavany budú umiestnené v hale A2 a lode v D2. Nebude chýbať ani tradičná expozícia veteránov a crash testy. Súčasťou autosalónu bude tiež otvorenie tuningovej sezóny.
Na výstave Autoservis sa okrem firiem zo Slovenska, z Česka a Nemecka predstaví aj 30 taiwanských firiem s ponukou autopríslušenstva a náhradných dielcov.
Ešte pred otvorením bratislavského autosalónu sa vraciame k salónom, ktoré mu predchádzali. Snímky prezrádzajú, kto chce čím prekvapiť tohto roku verejnosť i odborníkov.

menuLevel = 2, menuRoute = style/autospektrum, menuAlias = autospektrum, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 17:29