StoryEditor

Poctivý chlapský off-road

26.05.2011, 00:00
Land Rover Discovery facelift Td5.

Čas na nápravu povesti Land Roverov práve prichádza. Discovery je poctivým chlapským off-roadom s veľkým priestorom, moderným vzhľadom a solídnym pohodlím. Prázdny váži 2,5 tony, plne naložený prevýši aj tri tony. Napriek tomu dokáže s osemvalcom 4.4 V8 a výkonom 300 koní zrýchliť z nuly na 100 km za 9,3 sekundy.

Problémy so servisom vyriešené
Hlavným problémom Land Roverov v posledných rokoch bola horšia povesť vplyvom chýbajúcej servisnej siete, a tým aj obmedzená dostupnosť náhradných dielov. To pre fanúšikov značky urobilo z ojazdených Land Roverov na trhu neoprávnene okrajovú záležitosť. Dopyt bol nízky a ceny klesali oveľa rýchlejšie než u konkurenčných výrobcov. Nedávno prevzalo na Slovensku zodpovednosť rakúske zastúpenie značky a dá sa očakávať, že sa kvalita servisu a služieb zvýši. Medzitým vzniklo aj mnoho nezávislých dielní, takže so servisom dnes už nie je problém.

Nevidím dôvod, prečo sa nechať odradiť od kúpy Discovery. Za cenu Toyoty RAV4, teda približne 20 000 eur, dostanete poctivý chlapský off-road, ktorý posádke poskytne vysokú bezpečnosť, dobré jazdné vlastnosti na diaľnici aj v teréne a po facelifte aj moderný vzhľad vďaka predným svetlám v štýle Range Roveru.

Michal Válka, Regional Buying Manager AAA Auto

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
01. máj 2024 13:19