StoryEditor

Nový Peugeot preberie motor od BMW (video + foto)

26.07.2012, 00:00
Autor:
ami, stlami, stl
Na ceste je nový model Peugeot 208 GTI a špeciálna edícia RCZ Onyx.

Už je to oficiálne. Nový Peugeot 208 GTI, ktorý sme videli v podobe konceptu na autosalóne v Ženeve, dostane aj sériovú podobu. O jeho príprave sme vedeli už niekoľko mesiacov dopredu, ale oficiálne správa z Francúzska prichádza až teraz.

Peugeot určite potešil všetkým svojich fanúšikom. Aká teda bude nová 208 GTI? Pod kapotu príde 1,6-litrový preplňovaný štvorvalec THP, ktorý pochádza od BMW. Rovnaký a výkonnostné varianty.

https://www.youtube.com/embed/xsZTq27ZR8k
 
Slabšia verzia vyprodukuje 115 kW (156 k) a silnejšia ponúkne dokonca až 152 kW (207 k). V podstate tento motor s takmer rovnakým výkonom bol predstavený aj na ženevskom autosalóne v podobe konceptu. Pohonná jednotka bude spárovaná so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Zrýchlenie na 100 km/h by malo prebehnúť do 7 sekúnd. To je však iba odhad.

Peugeot 208 GTI bude mať navyše znížený podvozok, športové sedadlá a dvojitú koncovku výfuku. Napriek svojmu zameraniu bude tento hatchback údajne možné používať na každodenné jazdenie.



Finálna verzia 208 GTI bude mať svoju premiéru na septembrovom autosalóne v Paríži. Následný štart výroby očakávame niekedy začiatkom budúceho roka.

Peugeot RCZ Onyx iba pre vybrané trhy



Peugeot oznámil aj ďalšiu novinku vo svojom portfóliu. Automobilka plánuje predávať špeciálnu edíciu modelu RCZ pod názvom Onyx, ktorý vynikne v týchto farbách: Gris Sidobre, Gris Haria, Blac Opale a Noir Perla Nera.

Pod kapotou Peugeot RCZ Onyx nájdeme 1,6-litrový preplňovaný štvorvalec, ktorý ponúkne 154 koní a v dieselovej úprave s 2,0-litrovou HDI jednotkou až 161 koní. Medzi nové exteriérové vychytávky patrí nová predná mriežka, 19-palcové zliatinové kolesá pri farebnej úprave Midnight Silver. Novinkou bude aj strecha zhotovená z uhlíkových vlákien.

V interiéri vozidla sa ukrývajú športovo ladené sedadlá, nové látkové čalúnenia, stredová konzola a prepracovaná palubná doska. Podľa automobilky Peugeot nový model RCZ Onyx má „požičanú“ výbavu z Comfort a Sport vybavenia.

Cena špeciálnej edície RCZ sa začína od 32-tisíc dolárov za benzínový model a 34-tisíc za dieselový model. Zatiaľ však špeciálna edícia RCZ Onyx bude dostupná iba vo Francúzsku a v Nemecku.

automotorblog.com

Pripravené v spolupráci s:

 

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
28. máj 2024 07:36