StoryEditor

10 vzrušujúcich nových áut, ktoré prídu tento rok (foto)

28.07.2012, 00:00
Autor:
ami, stlami, stl
Čakáte na nové modely áut? Rozhodnúť môže výkon motora či imidž.

1. Ferrari F12 Berlinetta
Tento cestný model sa radí medzi jeden z najsilnejších a najvýkonnejších vozidiel, ktoré Ferrari vyprodukovalo. Aj vďaka dvanásťvalcovému 6,3 litrovému motoru.

2. Renaul Clio
Štvrtá generáciu Renaul Clio bude mať svoj debut na parížskom autosalóne v septembri. Nový model bude väčší ako jeho predchodca. Clio bude dostupné iba v 5-dverovej verzii. Jeho cena bude začínať od 10 500 dolárov pri trojvalcovom motore. Dostupný bude dokonca aj v eko verzii s 1,5 litrovým dieslom. Do predaja sa dostane v októbri.

3. Renault Zoe
Tento model patrí medzi ďalšie supermini autá od Renaultu. Cena modelu sa bude okolo 13 650 dolárov. Maximálna rýchlosť je 145 km/h a Renault hlási predaj v októbri.

4. Seat Toledo
Model stojí na platforme novej Škoda Rapid. Nový Seat Toledo bude k dispozícií v 5-dverovom hatchbacku a jeho cena bude začínať od 13 500 dolárov. Automobil sa dostane do predaja v Španielsku a Portugalsku v novembri.

5. Škoda Rapid
Škoda konečne zapláta svoju dieru medzi modelmi Fabia a Octavia. Platformu zdieľa so Seatom Toledo s motorickým prevedením 1.2 a 1.4 pri benzínovej verzii. Dieslový motor bude k dispozícii vo verzii 1.6. Rapid sa taktiež predstaví na autosalóne v Paríži a do predaja sa dostane koncom roka za cenu od 13-tisíc dolárov.

6. McLaren MP4-12C Spider
McLaren vyprodukoval nový model, ktorého maximálna rýchlosť je neskutočných 315 km/h so stiahnutou strechou, so strechou potiahne až na 328 km/h. Auto si môžete objednať za 195 500 dolárov.

7. Mercedes-Benz CLS
Tento model vo verzii Shooting Brake bude v predaji v novembri. Svoj debut už zahájil počas festivalu rýchlosti Goodwood Festival of Speed.

8. Opel Adam
Opel Adam sa zaradil do prémiovej supermini triedy, kde si chce svoje sily zmerať s Mini a Fiat 500. Ide o 3-dverový model poháňaný 1.2 a 1.4. benzínovým motorom.

9. Aston Martin V12 Vantage Roadster
Ďalší model, ktorý sa zaradil medzi autá bez strechy. Roadster verzia dosahuje maximálnu rýchlosť 305 km/h a jeho cena sa pohybuje okolo 150-tisíc eur. Ak si ho objednáte už teraz, môžete ho mať už koncom roka.

10. Ford B-Max
B-Max sa dostane do predaja už v septembri. Určite sa stane rivalom pre modely Opel Meriva či Renault Scenic. Avšak na rozdiel od Merivi, kde sa otvárajú zadné dvere zvnútra, B-Max ponúka zaujímavé riešenie – posuvné otváranie dverí. Cena modelu sa bude pohybovať okolo 13-tisíc dolárov a bude v predaji od novembra.

telegraph.co.uk

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
27. máj 2024 23:25