StoryEditor

Desať áut, na ktorých jazdia slávni milionári (foto)

04.08.2012, 00:00
Autor:
ami, stlami, stl
Bill Gates dal za svoje auto státisíce eur, šéf Google sa vozí ako bežný človek.

Ak by ste vlastnili všetky peniaze sveta, aké auto by ste si kúpili? Ako malá pomôcka vám môže poslúžiť zoznam modelov áut, ktoré vlastnia najbohatší ľudia na svete, od finančného riaditeľa až po hollywoodskeho herca.

1. Bill Gates
Bill Gates sa radí medzi najväčších amerických bilionárov. Svoje Porsche 959 si zaobstaral na 225-tisíc dolárov.



2. Prince Alwaleed Bin Talal Alsaud
Saudsko-arabský princ, člen kráľovskej rodiny musí jazdiť na adekvátnom vozidle zodpovedajúce jeho postaveniu. Čo by ste povedali na Rolls-Royce Phantom za 246-tisíc dolárov?



3. Michael Bloomberg
Superauto finančného mága musí byť minimálne tak rýchle, ako je rýchlosť jeho investovania a rozhodovania. Jeho ultra rýchle Audi R8 dosiahne maximálnu rýchlosť 320 km/h a zrýchli z 0 na 100 km za 3,6 sekundy.



4. Larry Ellison
Zakladateľ spoločnosti Oracle je známy svojou zbierkou modelov. Jeden z jeho najdrahším modelov je McLaren F1, ktorý dosiahne maximálnu rýchlosť 370 km/h. Ide o jedno z najdrahších áut. Jeho predajná cena je 4,1 milióna dolárov.

 

5. Warren Buffet
Jeden z najbohatších mužov na svete neutráca peniaze za ultra drahé autá. Momentálne jazdí na Cadillacu DTS za 45-tisíc dolárov.



6. Mark Zuckerberg 
Zakladateľ Facebooku je jeden z najbohatších najmladších mužov na svete, ale magnát sociálnych médií šoféruje lacnejšie vozidlo Acura TSX za 30-tisíc.



7. Michael Dell
Zakladateľ spoločnosti Dell Inc donedávna jazdil na Porsche Boxster z roku 2004. Cena za toto vozidlo sa pohybuje okolo 80-tisíc dolárov za nové auto. Za tento model mohol Michael Dell zaplatiť okolo 20-tisíc dolárov.



8. Steve Ballmer
Vďaka Microsoftu Steve Ballmer zbohatol a momentálne jazdí na aute, ktoré šetrí životné prostredie. Je to Ford Fusion Hybrid za 19-tisíc dolárov.



9. Eric Schmidt
Eric Schmidt z Google vlastní jedno z najmodernejších áut. Toyotu Prius však kúpil z druhej ruky za 11-tisíc dolárov.



10. Leonardo diCaprio
Hollywoodsky herec je považovaný za aktivistu životného prostredia, čo však neznamená, že by nemal rád rýchlu jazdu. Donedávna jazdil na Toyote Prius, ktorú teraz vymenil za hybridné vozidlo Fisker Karma za 100-tisíc dolárov.

Digitaltrends.som

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
28. máj 2024 06:16