StoryEditor

Dovolenka so slnkom, akčná zábava pre všetkých počas rodinnej dovolenky v Burgenlande

08.04.2018, 08:00
Vitajte v Burgenlande, jednom z najkrajších regiónov pre deti v Rakúsku!

Doprajte sebe i svojej rodine slnečné dni plné nezabudnuteľných zážitkov. Výber je naozaj veľký – od čľapkania v Neziderskom jazere cez výlety na bicykloch po dobrodružstvá v prírode.

 Burgenland láka dovolenkárov 300 slnečnými dňami a rozmanitou ponukou výletných cieľov a voľnočasových aktivít pre celú rodinu. Zdrojom zábavy, napätia a dobrodružstiev sú plavby na kanoe, cyklotrasy s dĺžkou asi 2.500 kilometrov, plávanie v Neziderskom jazere či pobyt v burgenlandských rodinných termálnych kúpeľoch, muzikály pre deti, návštevy múzeí a výletných cieľov, akými sú hrady, lanové parky a najväčší zábavný park v Rakúsku Familypark.

Peter Burgstaller

​Cezhraničný Národný park Neziderské jazero - Seewinkel, ako aj šesť burgenlandských prírodných parkov ponúka celoročne výnimočné zážitky v prírode pre malých i veľkých. Zárukou perfektnej dovolenky sú skvelá gastronómia a vynikajúce ubytovacie zariadenia: patria k nim nielen najlepšie rodinné hotely v Rakúsku, ale aj útulné penzióny a romantické gazdovstvá. Vaša dovolenka v Burgenlande sa tak stane nezabudnuteľným zážitkom pre všetkých členov rodiny!

Peter Burgstaller

 Felsenmuseum v Bernsteine

Vstúpte do sveta ušľachtilého serpentínu. Nechajte sa očariť podzemným banským svetom, kúzlom ušľachtilého serpentínu a silou prírodného jantáru. Na výstavnej ploche s rozlohou viac ako 1000 m² môžu návštevníci banského múzea Felsenmuseum obdivovať zbierku jedinečných exponátov a kuriozít.

V podzemných štôlňach sa dozviete veľa zaujímavostí o ťažbe a spracovaní unikátneho drahokamu „serpentínu“. Milovníkov minerálov určite zaujmú vitríny s minerálmi z rakúskych hôr. Prierez históriou informuje o baníctve a kultúrnom vývoji dediny Bernstein a jej okolia.

Skombinujte návštevu múzea s praktickým workshopom o brúsení kameňov (rezervácia vopred nutná) a ukážte svoju remeselnú zručnosť!

 Hrad Forchtenstein

Vydajte sa na cestu v čase do obdobia baroka. Mohutný hrad Forchtenstein je jedným z najvýznamnejších symbolov Burgenlandu. Hrad bol postavený na začiatku 14. storočia, prežil bez poškodenia ťaženie Turkov na Viedeň v roku 1529 a v roku 1622 sa dostal do vlastníctva kniežat Esterháziovcov, ktorí hrad nechali úplne prebudovať do súčasnej podoby.

Nástenné maľby žiariace farbami na nádvorí patria k najväčším na severe od Álp. Hrad sa označuje ako „trezor Esterháziovcov“, pretože sa v ňom nachádzajú drahocenné rodinné klenoty, ako sú barokové šperky a zbierky ukoristených vojenských predmetov. Počas víkendov od 7. do 29. júla 2018 si môžu deti s hradnou myškou „Forfel“ „Vyskúšať život ako kedysi“.

 Termálne kúpele pre všetkých

Rodinný raj pre bábätká, deti a rodičov! V Sonnentherme Lutzmannsburg, popredných európskych termálnych kúpeľoch pre bábätká a malé deti, môžete celkom prirodzene spojiť oddych a zábavu.

Sonnentherme Lutzmannsburg

​ V zóne Baby World je pre bábätká a malé deti pripravený samostatný zážitkový svet. V plytkom bazéniku a umelom potôčiku môžu spolu s rodičmi objavovať vodu. Na väčšie deti čaká zážitkový bazén a bazén s vlnami, veľa šmykľaviek, medzi nimi i „XXL Monster Ride“, ktorá je so svojimi 270 m najdlhšou šmykľavkou v Rakúsku.

O zábavu pre všetky vekové kategórie sa postará veľká vonkajšia hracia zóna: nájdete tu lezeckú stenu, obrovské pieskovisko, skákací hrad a pretekársku dráhu pre odrážadlá Booby Car. Ležadlá v zeleni zase lákajú na oddych a sladké ničnerobenie na burgenlandskom slnku.

Viac info:

www.austria.info

(pr) 

menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 16:31