StoryEditor

S last minute môžete ušetriť aj stovky eur

23.08.2010, 00:00
Zájazdy na poslednú chvíľu sú výhodné, no nevyhovujú každému. Problém môžu mať rodiny alebo väčšie skupiny.

Ak ste ešte na dovolenke neboli, či chcete ísť ešte raz, práve teraz je na to ten ideálny čas. Na cenách zájazdov ultra last minute môžete totiž ušetriť stovky eur. Ani all inclusive dovolenka zlacnená o 500 eur nie je momentálne nič výnimočné. "Last minute zájazdy využívam už pár rokov a dostala som sa tak za lacné peniaze na krásne a exotickejšie miesta. Aj tento rok si dovolenku odkladám na koniec augusta,“ povedala Veronika z Malaciek.

 


Stredomorie vyhráva
Mnohí z tých, čo sa rozhodli ísť na dovolenku koncom leta, uprednostňujú najmä teplejšie oblasti Stredomoria. Podľa riaditeľky marketingu CK Satur Travel Márie Gallovej má každá destinácia svojich klientov a ťažko povedať, či niektorá patrí k najobľúbenejším. "Túto sezónu však k top destináciám z leteckých patria Turecko, Egypt a grécke ostrovy a z destinácií na vlastnú dopravu je to Chorvátsko.“ Jej slová potvrdili aj v cestovnej kancelárii Kartago Tours a v agentúre Zájazdy.sk.
Najväčším lákadlom dovoleniek ultra last minute ostáva cena. Podľa riaditeľa spomínanej agentúry Zájazdy.sk Igora Uherčíka je takto možné ušetriť až do 60 percent oproti katalógovej ponuke. "Napríklad, kým za jedenásťdňový letecký all inclusive zájazd do trojhviezdičkového hotela na Kréte zaplatíte podľa katalógu vyše 950 eur, v akciovej ponuke to je okolo 400 eur,“ hovorí.

 

Last minute v podstate znamená dopredaj voľných miest na poslednú chvíľu, preto sa podľa Gallovej prípadné voľné miesta v lietadle a ubytovanie v destinácii dopredávajú za akciové ceny. "Táto ponuka sa vopred nechystá, ale sa aktualizuje každý deň podľa stavu predaja a voľných miest.“

Deti zadarmo
Výhodou je podľa marketingovej riaditeľky Saturu určite nižšia cena, nevýhodou zas, že si klient môže vyberať len z danej ponuky a nemá k dispozícii celý produkt. "Problém môžu mať aj tí, ktorí plánujú cestovať viacerí, napríklad dve či tri rodiny, pretože sa často stáva, že v jednom hoteli nie je voľný väčší počet izieb.“ Aj rodiny s deťmi môžu mať ťažkosti pri záujme o rodinné izby. "No a pri takejto dovolenke na poslednú chvíľu je ťažké vopred niečo plánovať,“ vysvetľuje Gallová.

Rodinám sa podľa nej určite viac oplatí nečkať do poslednej chvíle. Napríklad deti do troch rokov majú podľa Gallovej zväčša dovolenku zadarmo. "Pre takého rodiny je ideálne ubytovanie v rodinných izbách, avšak tých je v každom hoteli len obmedzený počet, a tak nie vždy vieme takéto rodiny pri ultra last minute ponukách uspokojiť,“ dodáva.

menuLevel = 2, menuRoute = style/2010, menuAlias = 2010, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 11:47