StoryEditor

Moje značky: Som profesionálne deformovaný

28.10.2010, 00:00
Šéf odevnej značky Ladislav Blažek priznal, že niekedy chodí nakupovať aj ku konkurencii. A že pri nákupoch si všíma všetko od dizajnu predajne po správanie personálu.

Záujem o módu a nakupovanie má totiž takmer v náplni práce. "Či už som vo svojej predajni alebo u konkurenčnej značky, vždy veľmi pozorne sledujem správanie personálu, úroveň a skladbu kolekcie, dizajn predajne,“ priznáva Ladislav Blažek, ktorý má rád nakupovanie aj bez ohľadu na módnu brandžu, v ktorej sa pohybuje. Takže mu nerobí problém detailne opísať, čo sa bude nosiť v nadchádzajúcej jarnej sezóne.

"Trendom bude smart city casual štýl. Vysoko kvalitná vlna, bavlna, prípadne ľan a ich zmesi. Mäkké krajčírske spracovanie, oblé ramená takmer bez vypchávok, saká a bundy bez podšívky a štíhla priliehajúca silueta,“ hovorí bez zaváhania.

Napriek priznanej profesionálnej deformácii nie je odev tým artiklom, ktorý Ladislav Blažek nakupuje s najväčším potešením. Tým je viac mužská záležitosť - dobré víno.

"Užívam si nakupovanie vína v niekoľkých osvedčených malých vínotékach v Prahe a v talianskej Bielle. Je to pre mňa forma relaxácie, víno je potrebné ochutnať a porozprávať sa o ňom s vinárom, prípadne s priateľmi a známymi.“

Ďalšia zaujímavá adresa v zahraničí a zároveň tip Ladislava Blažeka znie: L Avenue de Champagne v Epernay. V zahraničí trávi "vďaka“ pracovným cestám každoročne niekoľko mesiacov, a ako každý správny módny guru najčastejšie cestuje do Talianska. Dopustiť však nedá ani na Paríž či španielske Alicante, ale Austráliu (a špeciálne v kombinácii s leteckou dopravou) mu radšej nespomínajte. Zahraničie totiž nie je vždy spojené len s pozitívnymi a príjemnými zážitkami...

"Po dvanástich hodinách letu z Austrálie muselo naše lietadlo núdzovo pristáť v jednej ortodoxnej moslimskej krajine. Na tamojšom letisku nemali tranzitnú halu, nechali nás sedieť v lietadle desať hodín bez informácií, klimatizácie, jedla či pitia,“ spomína.

Ak si zo zahraničia prinesie niečo do svojho šatníka (v ktorom má, mimochodom, väčšinou modely "podpísané“ vlastným priezviskom), tak je to niečo od značiek Corneliani alebo Zegna. Apropo, značka. To je to najcennejšie a najdrahšie, čo Ladislav Blažek vlastní. Rovnako "nehmotne“ odpovedal aj na otázku, či existuje niečo, čo ešte nemá - ale chcel by.

"Viac voľného času.“ Také niečo ťažko zohnať v butiku, ale hromadenie vecí tak či tak nie je cieľom Ladislava Blažka.
"Mať príliš veľa vecí vlastne považujem za veľmi obmedzujúcu činnosť,“ uvažuje. Možno aj preto sa venuje skôr "oslobodzujúcejším“ aktivitám ako golf, tenis, bicyklovanie či lyžovanie. Pretože, ako s úsmevom uzatvára, mozole na mozgu nevidieť, takže šport je veľmi dôležitý...

Dotazník
KOZMETIKA
Parfum: Cartier
Šampón a kondicionér: Clarins
Telová starostlivosť: Clarins, Biotherm

OBLEČENIE:
Biznis oblečenie: Blažek
Oblečenie na voľný čas: Blažek, Corneliani
Šport: Chervo, Descente
Džínsy: Blažek, Zegna
Obuv: Blažek, Louis Vuitton

DOPLNKY:
Taška: Louis Vuitton
Hodinky: Breguet

NÁPOJE
Nealko: neperlivá voda
Víno: šampanské Mercier, biele z Alto Adige, červené z Toskánska a Piemonte
Pivo: Plzeňské
Kokteil: nepijem

ELEKTRONIKA
Mobil: Nokia
PC: Dell
Auto: Jaguar coupe XK

OBĽÚBENÉ MIESTA
Kaviareň: Nespresso
Reštaurácia: La Finestra, Praha, Costes, Paríž

menuLevel = 2, menuRoute = style/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 09:40