StoryEditor

V kancelárii u Petra Krutila. Top manažéra, čo hral v kultovom klipe Petra Nagya

21.12.2015, 11:08

Nazrite s nami do druhého domova podnikateľskej špičky Slovenska. Do svojej kancelárie nás tentoraz pustil Peter Krutil, podpredseda predstavenstva Slovenskej sporiteľne.

Ráno si zabehať okolo jazera, potom si dať sprchu a za päť minút už sedieť v kancelárii? Tak presne toto dvakrát týždenne stíha Peter Krutil. Z okna v práci má totiž výhľad nielen na bratislavskú Kuchajdu, ale aj na neďaleký futbalový štadión či plaváreň. „Teraz je zima, ale v lete, keď tu behajú deti a športujú, dobre sa na to pozerá. Rád pri okne aj telefonujem,“ hovorí o jednom z obľúbených miest.


Obrazy ako sprievodcovia
Priestrannú kanceláriu „okupuje“ už sedem rokov - odvtedy, čo Slovenská sporiteľňa spojila dvanásť budov centrály po celej Bratislave do jednej novostavby. Aj keď, ako sám hovorí, netrávi v nej až toľko času. „Ja radšej chodím za ľuďmi dole, na nižšie poschodia. A tiež keď som nahnevaný, tak sa idem prejsť, pri milých tvárach sa mi zlepší nálada a vrátim sa späť,“ smeje sa. Z predchádzajúcej budovy ho sprevádzajú dva obrazy. „Sú so mnou, odkedy som nastúpil do Sporiteľne. Niekedy ich požičiavame na výstavy, ja vtedy hovorievam, že idú na dovolenku.“ Zo starej kancelárie si ešte Peter Krutil priniesol klasický nožík na otváranie listov. Už síce nebýva toľko príležitostí použiť ho, ako kedysi, no „o to viac sa aj s kolegami tešíme, keď mi niečo vhodné príde.“
 


Nový HN magazín je každý piatok vložený v HN. Hľadajte Hospodárske noviny vo svojom stánku alebo nákupnom centre po celý víkend. Sledujte nás aj na Facebooku.


 


 

Zápisník, čo netreba dobíjať
Rovno oproti dverám sú zavesené originálne budhistické vlajočky, ktoré si milovník turistiky a horolezectva priniesol z Nepálu. „Tie mám na odháňanie zlých duchov a zlých ľudí,“ usmieva sa.
Hoci na stole nájdeme počítač a tablet, vedľa nich leží aj klasický papierový zápisník. „V poslednej dobe ho používam čoraz viac, lebo tá elektronika ma dostávala od ľudí.“ Podľa neho má ručné zapisovanie ďalšiu výhody – napríklad viac času popremýšľať, čo si zaznamenáva. „Mám ho stále so sebou, netreba ho dobíjať. A aj na stretnutí pôsobí prirodzenejšie, keď pozriete do zápisníka namiesto do mobilu.“


Hviezda klipu s Petrom Nagyom
„Túto poličku za stolom volám klientská, pretože sú na nej veci, ktoré som dostal od klientov alebo kolegov. Snažím sa totiž nenosiť si prácu domov a jasne oddeľovať tieto dva svety. Drevenú sochu som dostal od kolegov na štyridsiatku, tá kovová má zas dve časti – jednu mužskú a jednu ženskú. Tak ju otáčam podľa toho, aká návšteva mi príde (smiech).

Na fotografii je záber z klipu Profesor Indigo, vpravo mladý Peter Nagy a v pozadí ja. Spolužiačka na gymnáziu mala mamu, ktorá robila dramaturgičku v televízii, tak nám vybavila, aby sa klip nakrúcal u nás. Mimochodom, účinkuje v ňom aj súčasná europoslankyňa Monika Beňová. Vľavo mi kolegovia dali zrkadlo, vraj aby som videl, ako som odvtedy vyrástol.

Malý obrázok s gombíkom je originál od Daniela Heviera, ktorý každému vytvoril na jednom teambuildingu. Sú to všetko spomienky, presne viem, od koho som čo dostal a tiež aký príbeh sa s danou vecou spája.“


01 - Modified: 2007-12-12 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Európska komisia prispeje na kampaň o zavedení eura
01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Ohybný displej, AI a ideálna výbava do kancelárie. Novinky od Lenova sa dočkali zaujímavých vylepšení 02 - Modified: 2024-02-29 14:52:40 - Feat.: - Title: Slovenskej sporiteľni sa darilo. Čistý zisk banky vlani vzrástol o vyše štvrtinu 03 - Modified: 2023-12-11 23:00:00 - Feat.: - Title: Nechcete sa stať obeťou online podvodov? Takto sa im vyhnete 04 - Modified: 2023-11-23 14:13:06 - Feat.: - Title: Batériový závod v Šuranoch by mohol priniesť až štyri percentá HDP, tvrdí analytik Slovenskej sporiteľne 05 - Modified: 2023-11-20 12:53:16 - Feat.: - Title: Trh práce potvrdzuje podľa analytika odolnosť aj v prostredí spomalenej ekonomiky
menuLevel = 2, menuRoute = style/vikend, menuAlias = vikend, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 07:53