StoryEditor

Toto je zrejme jediná štátna aplikácia, ktorú sa oplatí používať

16.01.2017, 18:04

Slovenské úrady a inštitúcie vytvorili za pár rokov len pár aplikácií. Za skutočne užitočnú sa dá označiť zrejme len jedna.

V posledných dňoch najviac rezonovala služba o Doprave, ktorá stála štát 14,2 milióna eur a má takmer nepoužiteľnú aplikáciu. Hoci má k dispozícii množstvo dát, nedokáže s nimi efektívne pracovať a bežnému používateľovi dať nejakú pridanú hodnotu. (test nájdete tu)

Slovensko nie je práve príkladom, ako byť technologickým lídrom. Stačí si vyskúšať portál Slovensko.sk, ktorý má prejsť v najbližšej dobe redizajnom. Služba za desiatky miliónov je neprehľadná a často je ľahšie niečo vybaviť priamo na úrade ako elektronicky. (test nájdete tu)

Chýba kvalita

Skrátka niekde existuje neriešený problém. Na druhú stranu, píše sa rok 2017 a vlastnú aplikáciu tu nemá ani bratislavská MHD alebo naše najväčšie medzinárodné letisko. A to smartfón nosí vo vrecku približne polovica Slovákov. Nehovoriac o svetovom meradle. 

Jedinou svetlou výnimkou tvorí paradoxne Národná diaľničná spoločnosť. Na pomery všetkého, čo štát vyprodukoval je vyhotovenie tejto aplikácie excelentné. Aj so službou na pozadí. 

To si uvedomujú aj používatelia, ktorí nechali tejto appke hodnotenie 4,4 hviezdičky z piatich. Aplikácia o doprave má pre porovnanie v obchode Google Play jednu z najnižších možných hodnotení - 1,4 hviezdičky. Plus veľmi úprimné názory v komentároch. 

Doplnok Pomoc na diaľnici si nainštalujete do telefónu s Androidom, ale aj s iOS. Aplikácia má možnosť okamžite zavolať diaľničnú patrolu, ktorá vám pri problémoch sčasti môže pomôcť. 

HN/Drahomír Piok

Prístup ku kamerám

Navyše má skvelé a jednoduché ovládanie, posledné nahrané vysielanie dopravného servisu Zelenej vlny alebo okamžitý prístup ku kamerám NDS.

To sa ani nedá porovnať, ako jednoducho získate prehľad o tom, čo sa deje na cestách v tejto aplikácii oproti službe o doprave. Ak len chcete sledovať úseky s kamerami, doslova zabudnite na to, čo ponúka odoprave.info, ale vyskúšajte skutočne toto. 

Okrem toho tu NDS využíva pri upozornení na dopravné udalosti vstavané mapy v telefóne, a tak je rýchlosť sledovania informácií omnoho vyššia. 

Paradoxom je, že obe appky (o doprave, pomoc na diaľnici) vznikli v rámci rezortu Ministerstva dopravy. Ale s úplne iným výsledkom a komfortom používania. 

01 - Modified: 2024-04-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Tabuľka cien potravín: veľké porovnanie desiatok produktov, polovica z nich zlacnela (prehľad) 02 - Modified: 2024-04-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Ceny akcií zdravotných poisťovní sa zosypali 03 - Modified: 2024-04-23 16:48:10 - Feat.: - Title: Slovákom nie je osud Ukrajiny ľahostajný. Na muníciu vyzbierali 3,5 milióna eur, suma stále rastie 04 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Skeptikov presvedčila až pandémia 05 - Modified: 2024-04-26 09:00:00 - Feat.: - Title: Tento KVÍZ zvládne len skutočný milovník prírody. Spoznáte ikonické slovenské vrchy podľa fotky?
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 22:28